Video konferencijski sistem i šinska rasveta za Turističku organizaciju grada Novog Sada

Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) osnovana je 2008. godine i bavi se promocijom turističke ponude i drugih segmenata turističke industrije ovog grada. Od prošle godine njeno sedište smešteno je u sam centar vojvođanske prestonice, Poslovni centar Apolo, čime je svoju delatnost učinila još pristupačnijom turistima.

  • Klijent: Turistička organizacija grada Novog Sada
  • Datum projekta: 2023

Kako bi zaposleni Turističke organizacije grada Novog Sada na što kvalitetniji način održavali interne sastanke i video sastanke sa kolegama iz inostranstva, ali i uspešno organizovali prezentacije stranih gostiju u svom prostoru, javila se potreba za nabavkom odgovarajuće video konferencijske i rasvetne opreme.

 

Video konferencijski sistem u sali za sastanke čini Infobit iMeeting A5 računar sa licenciranim Windows 10 operativnim sistemom i instaliranim softverima za video pozive i kolaboraciju, što predstavlja prednost u odnosu na uobičajene sisteme gde se računari, odnosno laptopovi, konstantno menjaju i narušavaju stabilnost sistema zbog neadekvatnih drajvera za periferne uređaje.

Infobit iCam VB40 set za video pozive čini web kamera visoke rezolucije, kao i bežični omnidirekcioni mikrofoni koji obezbeđuju učesnicima odgovarajuću čujnost u prečniku do 6 m. Ova širokougaona kamera sa 4K Ultra HD senzorom poseduje opciju autotracking-a pri čemu automatski fokusira govornika i kreira najbolji kadar. Echo i noise cancellation tehnologija mikrofona obezbeđuje čist ton čak i u slučaju da se video poziv odvija na otvorenom prostoru u prisustvu buke. Zvuk se reprodukuje kroz zvučnike koji su ugrađeni u nju.


U prezentacionoj sali TONS-a u kojoj se održavaju razne manifestacije, promocije, predavanja i konferencije za štampu mesto starog projektora preuzeo je novi profesionalni 85" SONY FWD-85X80H/T 4K BRAVIA monitor izuzetnog osvetljaja od 560 cd/m². Monitor je opremljen Android operativnim sistemom čime pruža korisniku veliku fleksibilnost u radu.

Budući da TONS organizuje razne događaje sa velikim brojem učesnika i predavača koji se smenjuju u ovom prostoru, isporučen je bežični prezentacioni sistem Infobit iShare 200 koji pomoću USB dongle prenosi sliku i zvuk na SONY monitor samo jednim klikom. Moguće je istovremeno povezati osam korisnika, odnosno istovremeno prikazati dve različite slike na monitoru.

Uz pomoć Infobit iShare K31 USB dongle sa HDMI, USB i USB C konekcijom omogućena je kompatibilnost sa svim prenosnim računarima starije i nove generacije, kao i smartphone uređajima.

 

JBL soundbar sa bežičnim subwoofer-om zadužen je za ujednačeno pokrivanje i moćan zvuk.

 

Budući da prezentaciona sala po potrebi preuzima ulogu galerijskog prostora, bilo je potrebno obezbediti da se umetnička dela osvetle na pravilan način. Isporučena je šinska rasveta sa LED reflektorima koja ispunjava potrebe klijenta i estetski se uklapa u enterijer. Light4U šinski LED spot reflektor sa manuelnim podešavanjem svetlosnog snopa od 15° do 60° i ugrađenim dimerom za manuelno podešavanje intenziteta svetlosti od 10% do 100% omogućava korisnicima da prilagode osvetljenje različitim uslovima, bez potrebe za dodatnim kontrolnim sistemom.

 

Opremanjem novog poslovnog prostora najsavremenijom video konferencijskom opremom i šinskom LED rasvetom Turistička organizacija grada Novog Sada osigurala je još viši kvalitet svojih usluga, što će rezultirati još boljom i verodostojnijom prezentacijom našeg grada na turističkoj mapi.