d&b audiotechnik live sistem ozvučenja za Dženana Lončarevića

Dženana Lončarevića znamo dobro u AVL Projektu. Neko sluša njegove pesme i posećuje koncerte, a neko stručno sarađuje. Dok prvi uživaju u nežnim melodijama i pažljivo skrojenim tekstovima pesama, drugi imaju iskustvo komuniciranja sa pažljivim sagovornikom, muzičarem i profesionalcem koji veoma vodi računa o svemu – ne samo o umetničkom delu svog muziciranja, već i o tehničkom.

  • Klijent: Dženan Lončarević
  • Datum projekta: 2023

Ovaj izvrsni pevač i gitarista, koji je napisao i komponovao mnoge hitove, veliku važnost daje kvalitetu opreme na sceni tokom koncerata kako bi na pravi način preneo svojoj vernoj publici svu silinu i autentičnost emocija utkanih u pesme i tako ispunio njihova očekivanja.

 

Upravo je potraga za adekvatnim ozvučenjem na koncertima dovela Dženana do nas pre nekoliko godina. Tom prilikom muzičar je nabavio d&b audiotechnik live sistem ozvučenja izuzetnih i moćnih performansi koje su se pokazale već na prvom koncertu. Taj sistem se sastoji od 2 satelita V7P i 4 V-GSUB subwoofer-a, kao i pojačavača D80.

 

Nakon skoro četiri godine njegovog aktivnog korišćenja, Dženan nam se javio ponovo. Ovaj put sa željom da nabavi još jedan d&b audiotechnik sistem ozvučenja, ali manjih gabarita, lako prenosiv i namenjen korišćenju na manjim koncertima i svirkama.

 

Novi sistem prvobitno su činila 2 subwoofer-a B6 i 2 satelita E12, kao i moćni pojačavač D40. Međutim, nakon što je Dženan saznao da sateliti poseduju mogućnost linearnog povezivanja sa još 2 subwoofer-a, odlučio se za nadogradnju. Na taj način dobio je sistem malih, kompaktnih dimenzija, ali sa impresivnom jačinom zvuka na najvišem mogućem nivou kvaliteta zvuka čije performanse prevazilaze sva očekivanja.

 

 

Želeći da saznamo „iz prve ruke“ o utiscima o novom sistemu, kontaktirali smo Dženana, a on nam je ljubazno odgovorio na pitanja pretočivši u njih svoje iskustvo.

 

 

Šta je to što d&b ozvučenje izdvaja u odnosu na druge sisteme?

 

Moćan i izuzetno precizan zvuk za kojim sam u svojoj dugogodišnjoj karijeri tragao i tek sa d&b audiotechnik dobio ono što sam želeo.

 

 

Kakav je osećaj svirati i pevati na sceni uz novi d&b audiotechnik live sistem?

 

Fantastičan! Sad već dobro poznajem mogućnosti d&b sistema uopšte, a i ogromni potencijal novog sistema. Recimo da sam se navikao da ništa manje od savršenog ni ne očekujem. Međutim, posle svakog koncerta ipak iznova osetim posebno zadovoljstvo zbog apsolutne pouzdanosti sistema – jednostavno ZNAM da slobodno mogu da očekujem će mi uvek isporučiti najviši mogući kvalitet, iz noći u noć, iz dvorane u dvoranu. To mi je jako važno.

 

 

Kako Vaša publika na svirkama reaguje na novo „pojačanje“?

 

Pa, ne primećujem neku posebnu razliku, ali mislim da je to zato što su se i oni razmazili, pa ni ne očekuju ništa manje od te snage i dinamike i prirodnosti zvuka. Neka, to sam i želeo. Da do njih stigne autentično i prirodno ono što sam i hteo da im pošaljem kroz muziku ili reči svojih pesama.

 

 

Opišite Vaš novi d&b audiotechnik live sistem u tri reči.

 

Snaga, lakoća korišćenja, impresivan zvuk. Eto…

 

 

Hvala našem dragom Dženanu na volji da sa nama podeli impresije o još jednom d&b ozvučenju, kao i na afirmativnim rečima o njegovim karakteristikama.

 

 

Foto: Dženan Lončarević/Facebook