Sony laserski projektori za Fondaciju Hartefakt fond

Hartefaktov teatarski prostor, Hartefakt Kuća, smešten je na adresi Bulevar Despota Stefana 7, u samom srcu Beograda. Reč je o prostranom salonskom stanu, visokih plafona sa osvetljenom centralnom prostorijom u kojoj se nalazi scena, dok su prostorije koje je okružuje predviđene za publiku. Porodični stan u funkciji pozorišta ima kapacitet da primi 80 gledalaca. Između 4 zida Hartefaktovog prostora briše se granica između glumaca i auditorijuma, a prisutni su u prilici da sa glumcima dele scenu i izbliza dožive sve važne trenutke jednog pozorišnog ostvarenja.

  • Klijent: Fondacija Hartefakt fond
  • Datum projekta: 2023

Osim pozorišnih predstava, prezentacije i prikazivanje raznih multimedijalnih sadržaja deo su njihovih svakodnevnih aktivnosti zbog čega je važno da prezentaciona oprema bude visoko funkcionalna i pouzdana. Tako su se nedavno nadležni iz Hartefakta odlučili za nabavku Sony laserskih projektora dugog veka trajanja.

 

Sony VPL-PHZ50 laserski projektor poseduje laserski izvor svetla snage 5.000lm i garantuje rad od minimalno 20.000 sati. Odlikuje se WUXGA (1920x1200) rezolucijom, kao i projekcijom slika izuzetno velikog kontrasta i zasićenih boja. Poseduje HDBaseT ulaz koji omogućava jednostavnu distribuciju AV signala preko S/FTP Cat6 kablova bez bojazni od elektromagnetnih smetnji od postavljenih električnih instalacija ili zračenja u prostoru. Zbog širokog opsega vertikalnog i horizontalnog lens shift-a izuzetno je fleksibilan pri instalaciji, te omogućuje rad u bilo kom položaju od 360°.

 

Sony VPL-CWZ10 laserski projektor snage osvetljaja 5.000lm predstavlja jedno od najpovoljnijih rešenja WXGA rezolucije ukoliko se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta. Kontrast projektora (full white/full black) iznosi oo:1, a Sony patentirana BrightEra 3LCD tehnologija omogućava prikaz ekstremno jasnih slika velikog kontrasta i zasićenih boja sa mnoštvom detalja koje su jasno vidljive, čak i pri većem ambijentalnom svetlu.

 

Vrhunski kvalitet projektovane slike upotpunjen dugim vekom trajanja i malim troškovima održavanja čini ove projektore pravim izborom za potrebe Hartefakt fonda koji će zahvaljujući njima u svakom momentu biti spreman za važne prezentacije i slične događaje.