Sajamska scenska oprema za Beoexpo System

Beoexpo System već više od tri decenije jedan je od lidera u oblasti marketinškog predstavljanja klijenata. Projektovanje i izrada scenografija, sajamskih štandova i enterijera, opremanje poslovnih prostora, promocije, prezentacije, izložbe i event marketing predstavljaju fokus poslovanja ove kompanije. Uz podršku grafičkog studija, zanatskih radionica, skladišnog prostora i voznog parka, kao i obučenih i organizovanih zaposlenih, uspešno se realizuju projekti sa ciljem zadovoljenja potreba klijenata i ostvarivanja dugoročne saradnje sa njima.

  • Klijent: Beoexpo System
  • Datum projekta: 2023

Kako bi određeni izložbeni prostor svojom sadržinom ispunio očekivanja i zahteve organizatora i izlagača, a pritom osigurao maksimalnu bezbednost svih prisutnih, potrebno je da se oprema koja se koristi za njegovo uređenje odlikuje vrhunskim kvalitetom, pouzdanošću i inovativnim dizajnom uz obezbeđenje odgovarajućih sigurnosnih certifikata.

Budući da AVL Projekt ima bogato višegodišnje iskustvo u distribuciji truss opreme, bina i motora renomiranih svetskih proizvođača, nadležna lica Beoexpo System-a kontaktirala su upravo nas u vezi sa aktuelnom nabavkom iz ovog domena.

 

LITEC konstrukcija i vinčeri

 

Isporučena je visokokvalitetna LITEC QX30SA aluminijumska rešetkasta konstrukcija, kao i pribor koji omogućava višestruko spajanje elemenata bez deformacije čak i posle dugogodišnjeg korišćenja. Scenografske postavke takođe čine i kružne aluminijumske konstrukcije.

Deo sistema za dizanje predstavljaju TOWERLIFT 3 ručni vinčeri koji se lako transportuju, a koji se jednostavno mogu pretvoriti u električne dizalice uz pomoć električnog motora. Maksimalna nosivost pojedinačnog vinčera iznosi 500 kg.

U sklopu čitavog sistema isporučen je i pribor za spajanje babuške, polu-babuške i pinovi, kao i pribor za kačenje - škopci i gurtne.

Svi isporučeni LITEC elementi poseduje odgovarajuće sertifikate usklađene sa EU normama za ovu vrstu robe.

 

EXE motori

 

Za podizanje većih tereta neophodne su lančane električne dizalice. Kako na sajmovima deo opreme “visi” iznad posetilaca neophodno je obezbediti minimalni standard D8+, što isporučeni EXE 500KG D8+ DC motori svakako potvrđuju odgovarajućim sertifikatom u skladu sa EU normama.

Motori poseduju nosivost od 500 kg sa safety faktorom 8:1 FEM class 2 m, duplom kočnicom i direktnim upravljanjem preko kontrolera. Oznaka standard FEM class 2m ukazuje na to da motor može da obavlja funkcije pri konstantnom opterećenju 24 minuta u jednom satu, kao i da omogućava da se u istom vremenskom okviru startuje čak 240 puta, što će zadovoljiti sve potrebe ove rental kompanije za dizanjem tereta.

Telo uređaja izrađeno je od livenog aluminijuma, a brzina dizanja iznosi 4 m/min. Težina samog motora za model nosivosti od 500 kg je 24 kg, što ih čini lakšima u klasi.

Motori su isporučeni sa lancem dužine 20 m, adekvatnom torbom za njihovo skladištenje i prenos, kao i CEE4h16A utičnicom na kabelu.

Spona torbe za lanac omogućava postavljanje uređaja sa glavom motora u gornjoj ili donjoj horizontali (uspravno i naopako), čime se obezbeđuje da ona uvek bude u položaju adekvatnom za njegov prihvat bez potrebe za ikakvim dodatnim podešavanjima, dok se istovremeno smanjuje rizik od prosipanja lanca. Spoljašnja uvodnica lanca napravljena je od specijalnog PVC-a da bi se minimalizovala mogućnost za nagomilavanjem u slučaju da dođe do njegovog upetljavanja. Uvodnica pomaže u zaštiti lanca, kao i njegovih unutrašnjih vodilica.

Rad motora karakteriše nizak nivo buke koji iznosi do 67.5 dB.

Uz motore su isporučeni i fabrički koferi za siguran transport kao i 8-kanalna i 2-kanalna kontrola za motore sa odgovarajućim priključnim energetskim kablovima.

 

Everdeck bina

 

Za izradu različitih scenografskih elemenata namenjeni su Everdeck binski segmenti različitih dimenzija i oblika, sa lučnim ili trougaonim završecima koji će doprineti atraktivnijem izgledu štanda.

Okvir binskog segmenta izrađen je od aluminijuma, a gornji sloj panela od vatrootporne i vodoootporne brodske šperploče debljine 12 mm sa površinom protiv klizanja.

Sama bina sertifikovana je na opterećenje od 750 kg/m², dok maksimalna težina jednog binskog segmenta iznosi 35 kg. Svaki okvir binskog segmenta opremljen je nosačima za noge i dodatkom za povezivanje između samih segmenata i nogu čime se garantuje sigurnost i pouzdanost. Isporučene su i teleskopske kvadratne noge različitih visina, kao i podesive stepenice.

Binski segmenti poseduju TUV sertifikat koji potvrđuje navedene parametre.

 

Uz pomoć isporučene opreme stručnjaci iz Beoexpo System-a sa lakoćom će moći da osmisle brza i poudana rešenja za izradu štandova u bilo kom izložbenom prostoru tako da prezentacija izlagača bude kvalitetna i efektna, a bezbednost zagarantovana.