LED ekran visoke rezolucije za kompaniju Ninamedia

Ninamedia, naš dugogodišnji klijent i jedan od lidera u praćenju i analizi medijskog sadržaja, istraživanja tržišta i ispitivanja javnog mnjenja, konstantno ulaže u inoviranje opreme za rad u skladu sa tehnoloških inovacijama kako bi unapredila kvalitet poslovnih procesa.

  • Klijent: Ninamedia
  • Datum projekta: 2023

Budući da se osim ovih oblasti Ninamedia već dugi niz godina bavi i organizacijom raznih indoor i outdoor događaja, nedavno je imala potrebu za nabavkom video uređaja za puštanje raznovrsnog sadržaja.

 

Tako smo isporučili LED ekran visoke rezolucije koji se sastoji od aluminijumskih kabineta za brzo sklapanje i demontažu što je za Ninamediu bilo od velike važnosti obzirom na planirani način korišćenja.

 

Njegova ukupna površina iznosi 40 m², a pixel pitch > P2,6 mm. Sam kabinet omogućava prednji i zadnji pristup panelima, što je korisno za različite scenografske postavke. Osvetljaj od 800 cd/m² omogućava odličnu vidljivost sadržaja i pri većem ambijentalnom svetlu. LED moduli se lako skidaju preko namagnetisanog okvira, pa se njihova zamena vrlo brzo obavlja.

 

LED paneli su tihi u radu jer ne poseduju ventilator, što je veoma važno za uspešno održavanje prezentacija, seminara i sličnih događaja. Dimenzija jednog panela iznosi 500 x 500 x 89,6 mm, rezolucija je 192 x 192 piksela, a težina 8,86 kg.

Zahvaljujući integrisanoj LED tehnologiji ekran je mali potrošač električne energije, koja u proseku iznosi oko 300 W/m².

U sklopu čitavog sistema isporučeni su i transportni koferi, šipke za kačenje ekrana, energetski gumirani ormani za napajanje, kompletan sistem energetskih i signalnih kablova, kao i Novastar kontrolni sistem sa više sending kartica.

LED paneli poseduju sertifikat za usklađenost za EU direktivama za EMC, LVD i RoHS.

 

Nakon završene instalacije odgovorna tehnička lica kompanije Ninamedia obučena su za montažu, demontažu i upravljanje kontrolnim sistemom LED ekrana.