Audio-video konferencijski sistem za Pokrajinsku vladu Vojvodine

Pokrajinska vlada, kao izvršni organ AP Vojvodine obavlja brojne poslove iz dodeljenih nadležnosti. U njihovoj realizaciji često se oslanja na savremene audiovizuelne sisteme kako bi proces komuniciranja između zainteresovanih strana učinio maksimalno efektivnim.

  • Klijent: Pokrajinska vlada Vojvodine
  • Datum projekta: 2023

Jedan od čestih načina komuniciranja su i video konferencije zbog čega je neophodno da prostor u kojem se održavaju bude opremljen funkcionalnom i pouzdanom opremom koja će obezbediti njihovo neometano održavanje. Funkcionalnost podrazumeva da instalirana oprema poseduje tehničke karakteristike koje će obezbediti ispunjenje svih zahteva klijenta, dok pouzdanost znači kontinuiranu eksploataciju sistema u njegovoj punoj funkcionalnosti.

 

S tim u vezi, nedavno smo dobili upit od nadležnih lica Sekretarijata ove ustanove koji je rezultirao isporukom i instalacijom konferencijskog audio-video rešenja koje na jednostavan način omogućava audio i video komunikaciju odličnog kvaliteta veze bez eha i smetnji i sa jasnom razumljivošću, što je imperativ svakog poslovnog sastanka.

 

Osnovu video sistema čini RGBlink Mini-pro video mikser koji predstavlja streaming switcher, a poseduje četiri 4K HDMI ulaza i jedan HDMI izlaz. Osim audio i video miksanja sa različitim efektima omogućava i upravljanje PTZ kamerom čime pojednostavljuje čitav sistem audio-video konferencije. Konferenciju je moguće snimati na USB, a istovremeno obavljati kontrolu preko aplikacije.

U sklopu sistema nalaze se i RGBlink RGB20X-POE-WH PTZ kamere opremljene 20x optičkim zumom sa SDI i HDMI video distribucijom signala i IP kontrolom, a obezbeđen je i kofer za njihov transport.

Centralni deo audio sistema predstavlja audio procesor sa AEC funkcijom za suzbijanje eha i mikrofonije u audio sistemu, a isporučeni su i Audix ADX18 kondenzatorski mikrofoni kardioidne karakteristike usmerenosti sa antivibracionim kućištima.

RCF ART 710-A MK4 aktivne zvučne kutije namenjene su za reprodukciju zvuka konferencije. Odlikuju se naprednom FiR filtering tehnologijom razvijenom da pruži transparentni zvuk, apsolutnu bistrinu i perfektnu stereo sliku svakom učesniku.

 

Kako bi se obezbedila odlična vidljivost na konferenciji isporučeni su i praktični Chauvet CAST PANEL PACK setovi koje čine 40 W mobilni LED reflektori sa promenljivom temperaturom boje svetlosti od 2.700-8.000K. Uz njih su isporučene i klapne, neophodni stalci i torbe za njihov lak i jednostavan prenos.

 

Sve mikrofonske, zvučničke, video i komandne instalacije izvedene su korišćenjem Sommer Cable halogen free kablova uz maksimalnu zaštitu od mogućih RF smetnji.

 

Nakon instalacije, naš iskusni tim obučio je odgovorna tehnička lica Pokrajinske vlade Vojvodine za upravljanje audio-video konferencijskim sistemom.

 

Foto: Shutterstock/Aleksandar Todorović