Mašine za dim i maglu i rasveta za Zvezdara Teatar

Pozorište Zvezdara Teatar osnovano je 1984. godine sa ciljem da promoviše komade savremenih jugoslovenskih pisaca. Na čuvenoj sceni Danilo Bata Stojković godišnje se odigra veliki broj predstava, a da bi one uspešno bile izvedene potrebno je konstantno investirati u modernu opremu za rad.

  • Klijent: Zvezdara Teatar
  • Datum projekta: 2023

Kako bi se postigla materijalizacija svetla i svetlosnih snopova, a samim tim i upečatljivije scene, neophodna je visokokvalitetna mašina za dim ili maglu.

 

Upravo u vezi sa tim nedavno su nam se obratila odgovorna lica iz Zvezdara Teatra kako bismo im ponudili odgovarajuće rešenje.

Izbor je pao na Look Solutions Unique 2.1 haze mašinu koja se odlikuje minimalnim nivoom buke koju proizvodi, a koja je spremna za rad za samo 60 sekundi.

Zahvaljujući DMX kontroli omogućava majstoru svetla upravljanje količinom magle na sceni sa svog rasvetnog pulta.

Ova hejz mašina može da proizvede laganu, tanku, svilenkastu maglu pri čemu na sceni dolaze do izražaja snopovi svetlosti iz kontre, kao i gustu maglu pomoću ventilatora.

Prednost ovog uređaja u odnosu na druge na tržištu predstavlja njegov sistem gašenja, pri čemu se izduvava sva tečnost iz grejača. Time se sprečava njegovo prljanje i produžava vek trajanja.

Zvezdara Teatar nabavio je i Viper 2.6 mašinu za dim sa grejačima od 2.600 W i mogućnošću DMX kontrole u 99 koraka za podešavanje izlaza dima.

Koliko je ova mašina moćna govori i činjenica da kada se koristi na 100% snage može da izbacuje dim na rastojanje do 15 m tokom 40 sekundi. Za izbacivanje dima bez zaustavljanja njegova količina je ograničena na 50%.

Mašina za dim koristi tri vrste tečnosti (slow, regular i quick), u zavisnosti od potrebe klijenta za zadržavanjem dima na sceni.

Važno je napomenuti da obe mašine koriste Look Solutions tečnosti na bazi vode, te da su potpuno bezbedne za ljude i okolinu što potvrđuje i MSDS deklaracija.

 

Osim njih, Zvezdara Teatar se odlučio i za nabavku Chauvet SlimPar Pro Q USB LED parki. Ovi reflektori opremljeni su sa 12 RGB LED dioda snage 6 W i omogućavaju veliku paletu boja.

 

Nabavkom mašina za dim i maglu, kao i unapređenjem rasvetnog parka, dizajner svetla Zvezdara Teatra dobio je neograničene mogućnosti za svoj umetnički iskaz tokom trajanja predstave, što će rezultirati još realističnijim scenama i jačem umetničkom doživljaju publike.