43'' interaktivni kiosk za Spomen-zbirku Pavla Beljanskog

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog je muzej posvećen jugoslovenskoj modernoj umetnosti prve polovine 20. veka. Legat nosi naziv po svom osnivaču i darodavcu, Pavlu Beljanskom, diplomati i kolekcionaru.

  • Klijent: Spomen-zbirka Pavla Beljanskog
  • Datum projekta: 2023
Među stvaraocima zastupljenim u legatu nalaze se predstavnici prve generacije modernista (Nadežda Petrović, Milan Milovanović, Kosta Miličević), zatim najvažniji autori iz perioda između dva svetska rata (Sava Šumanović, Milan Konjović, Petar Dobrović, Jovan Bijelić, Petar Lubarda, Sreten Stojanović, Risto Stijović, itd), kao i umetnici koji su u kolekciji zastupljeni i delima iz druge polovine 20. veka (Zora Petrović, Milenko Šerban, Ljubica Sokić itd). 
 
Osim stalne i gostujućih postavki, Spomen-zbirka organizuje i inovativne obrazovne programe i aktivnosti koje osobama svih uzrasta približavaju modernu umetnost.
 

Kako bi posetiocima predstavili umetnost na nov i inovativan način, nadležni u ovoj cenjenoj ustanovi su odlučili da unaprede svoju opremu za rad korišćenjem digitalnog displeja, tačnije digital signage rešenja.

 

Podnostojeći informativni 43'' interaktivni kiosk sa Android platformom povezan sa računarom (OS Windows) omogućava prezentovanje raznog zanimljivog sadržaja. Njegovo postolje zakrivljeno je za 35° u odnosu na pod, što obezbeđuje jednostavan način za pregledanje sadržaja.

 

Interaktivni monitor odlikuje 4K rezolucija, osvetljaj od 450 cd/m², kao i rad 24/7. Poseduje kapacitivni sistem osetljiv na dodir sa 10 tačaka što garantuje njegovu besprekornu osetljivost.

Prednja staklena strana monitora premazana je zaštitnim slojem otpornim na ostatke ulja i vode koje ostavljaju tragovi otisaka prstiju i omogućava glatko kretanje po njemu.

 

Za razliku od drugih ekrana osetljivih na dodir, njegovo staklo nije urezano, što značajno poboljšava optičku jasnoću. Zaštitno kaljeno staklo je zaobljenih uglova, tankog profila sa aluminijumski okvirom, što doprinosi estetici kioska.

U samom kiosku instalirani su i zvučnici za reprodukciju audio sadržaja, kao i WiFi modul za bežični pristup.

 

Nakon uspešne instalacije, naš tim je izvršio obuku tehničkog osoblja klijenta kako bi im omogućio samostalno rukovanje informativnim kioskom. Nabavka ovog kioska unapredila je ponudu čuvene spomen-zbirke i omogućila posetiocima intuitivno upoznavanje sa njenim bogatim sadržajem.