Sony laserski projektor za Atelje 212

Atelje 212 već sedmu deceniju zaredom pred svoju vernu publiku donosi dozu avangarde kroz upečatljive pozorišne komade. Uz stalni ansambl koji čini više od 30 naših najboljih glumaca, kvalitetan i zanimljiv repertoar, kao i stalno ulaganje u raspoloživu opremu za rad Atelje 212 opravdava status ustanove od nacionalnog značaja i jednog od najposećenijih beogradskih pozorišta.

  • Klijent: Atelje 212
  • Datum projekta: 2023

Nakon unapređenja rasvetnog parka u vidu nabavke Chauvet Professional reflektora o čemu smo ranije pisali, Atelje 212 se odlučio za nabavku laserskog projektora za realizaciju kako pozorišnih predstava, tako i brojnih drugih pozorišnih aktivnosti.

 

Nakon uspešne prezentacije uređaja na pozorišnoj sceni u svakodnevnim radnim uslovima i uz upaljeno svetlo za štimung najbolje se pokazao Sony VPL-PHZ60 laserski projektor WUXGA rezolucije sa snagom osvetljaja od 6.000 lm. Male dimenzije (422x129x338 mm) i mala težina (oko 7kg) čine ga najmanjim laserskim projektorom na tržištu ove snage osvetljaja.

Na izbor je nesumnjivo uticala i činjenica da izvor svetlosti ima vek trajanja od 20.000 sati. To ovaj projektor čini dugotrajnim visokokvalitetnim rešenjem koje ne zahteva menjanje sijalice, isključuje opadanje intenziteta svetlosti zbog njenog trošenja, te ne zahteva ni dodatne troškove.

Zahvaljujući velikom kontrastu (full white/full black) koji iznosi oo:1, VPL-PHZ60 laserski projektor obezbeđuje oštre slike uz veliki kontrast boja, intenzitet i zasićenost, što je od velikog značaja na sceni osvetljenoj profesionalnom scenskom rasvetom.

Projektor poseduje sposobnost projektovanja slika ili video zapisa od veoma niskih rezolucija 576/50i, pa sve do 4k/30p, što Ateljeu 212 omogućava puštanje raznovrsnog materijala, od arhivskog do materijala 4K rezolucije.

Mogućnost za rad u bilo kom položaju (360°), fleksibilnost pri instalaciji, kao i nizak nivo buke koju proizvodi (37dB) ovaj uređaj čini odličnim izborom za svaku pozorišnu scenu.

 

Nabavkom Sony VPL-PHZ60 laserskog projektora ovo pozorište dobilo je moćan prezentacioni alat koji ne iziskuje velike troškove održavanja, a obezbeđuje pregršt mogućnosti za još upečatljiviji umetnički iskaz i nesumnjivo zadovoljstvo publike.

 
Photo Editorial Credit: Nenad Nedomacki Shutterstock