Ozvučenje i bežični projekcioni sistem za hotel Calisi u Beogradu

Hotel Calisi otvoren je krajem 2022. godine u samom srcu Beograda. Svojim interesantnim dizajnom, udobnim smeštajnim jedinicama, odličnom uslugom i dopunskim sadržajima ovaj objekat pleni pažnju savremenog turiste i pruža sve ono što mu je potrebno za boravak, bilo da putuje sam, u paru ili sa porodicom.

  • Klijent: Hotel Calisi, Beograd
  • Datum projekta: 2023

Budući da je restoran hotela osmišljen kao multifunkcionalan prostor, investitor novootvorenog objekta nam se obratio sa zahtevom da ga opremimo odgovarajućom audio-video opremom, odnosno modernim prezentacionim sistemom koji bi se koristio za organizaciju različitih privatnih događaja i poslovnih sastanaka.

 

Prezentacioni sistem čine ultra short Sony laserski projektor velikog osvetljaja od 5000 lm i 123” motorizovano projekciono platno. Komunikacija između uređaja sa kojeg se reprodukuje sadržaj i projektora obavlja se putem Infobit iShare 100 bežičnog prezentacionog sistema sa 3u1 donglom (USBA/C/HDMI konektori). Na taj način omogućen je prikaz prezentacija i ostalog sadržaja sa pametnih uređaja i laptopova na velikoj projekcionoj površini bez korišćenja kablova ili dodatne opreme.

 

Uporedo sa realizacijom ovog projekta javila se potreba i za adekvatnim ozvučavanjem restorana. Osmislili smo i instalirali sistem ozvučenja koji služi za reprodukciju ambijentalne muzike tokom dana, ozvučavanje prostora za vreme live svirki, kao i puštanje audio sadržaja za vreme prezentacija. U dogovoru sa dizajnerima enterijera RCF PL8X plafonski zvučnici su iste boje kao zidovi i plafon restorana, te su se uklopili u enterijer. Sistem čine i RCF Compact M12 nazidne dvosistemske zvučne kutije kao glavno ozvučenje. Osim zatvorenog dela restorana, opremili smo i otvorenu baštu RCF DM 61 nazidnim zvučnicima otpornim na vremenske uslove.

 

Kontrola celokupnog audio sistema se obavlja preko DSP audio procesora sa touch ekranom koji je smešten u rek orman zajedno sa RCF IPS 2700 pojačavačima.

 

Nakon instalacije, menadžment hotela dobio je pozitivne povratne informacije od svojih prvih gostiju koji su pohvalili kvalitet vizuelnog prikaza i zvuka, kao i praktičnost bežičnog prikaza prezentacija. Pozitivne kritike dalo je i osoblje restorana navodeći da im je instalirani prezentacioni sistem u potpunosti olakšao upravljanje sadržajem.

 

Restoran hotela Calisi u potpunosti je spreman da samouvereno organizuje privatne događaje, poslovne skupove i nastupe muzičara i bendova. Na taj način će uspešno zadovoljiti zahteve klijenata i utvrditi svoju konkurentsku poziciju na tržištu.