Mobilni DCI bioskop za Grad Sremska Mitrovica

Gradska uprava za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica obavlja poslove iz oblasti kulture, informisanja, sporta, omladine i turizma.

  • Klijent: Grad Sremska Mitrovica
  • Datum projekta: 2023

U cilju promovisanja kulturnih sadržaja Grad Sremska Mitrovica raspisao je javnu nabavku opreme namenjene za bioskop na otvorenom. Nakon uspešnog učešća, naša kompanija dobila je priliku da isporuči traženu opremu.

 

Bioskopska oprema

 

Digitalni projektor sa RGB laserskim izvorom svetla zadovoljava DCI standard za bioskop. Odlikuje se osvetljajem od 5.000 DCI lumena, DLP tehnologijom, 2K rezolucijom (2048x1080 px) i kontrastom od 2000:1. Poseduje ugrađeni medija server i hard disk (2TB), kao i motorizovani zoom objektiv za projekciju slike sa rastojanja od 15 m.

RGB laserski izvor svetla omogućava realnu reprodukciju boja na platnu (>95% od realne životne slike) po standardu REC.2020. Životni vek projektora znatno je veći u odnosu na obične laser-phosphor bioskopske projektore, a iznosi 40.000 sati. Osim toga, integrisani panel sa ugrađenim regulatorom za automatizaciju omogućava jednostavno reprodukovanje projektorom, zakazivanje (playlist) i lako upravljanje bioskopskim sadržajem. Digitalni projektor takođe omogućava reprodukciju 3D sadržaja uz odgovarajući dodatak, kao puštanje prezentacija sa računara pomoću HDMI konektora.

Iz DCI projektora dobija se raspakovan 24-bitni AES3 16-kanalni audio signal od 48/96kHz (2 x RJ-45) koji se distribuira preko audio izlaznog panela u formatu 5.1 na visokokvalitetne 4-kanalne MC2 Audio D40-DSP DSP pojačavače, a zatim dalje na LCR i surround RCF ART 725 MK4 zvučne kutije i RCF S 8015 II subwoofer-e. Kako je sva oprema predviđena za bioskopske projekcije na otvorenom, isporučene su i odgovarajuće zaštitne navlake.

 

Isporučeno je i projekciono platno na naduvavanje (610x343 cm), kao i dodatni ankeri za njegovo sigurno kačenje u spoljnim uslovima.

 

Sva oprema je zapakovana u odgovarajuće rekove i transportne kofere za njihov siguran i bezbedan prenos.

 

Nakon isporuke opreme naš stručni tim obučio je lica iz tehničke službe klijenta za pravilno korišćenje mobilnog bioskopa.