d&b audiotechnik sistem za Milana Jovanovića Jabučanca

Kada neko pomene harmoniku i njenu popularnost u Srbiji teško da će u priči zaobići jednog od naših najboljih harmonikaša, Milana Jovanovića Jabučanca. Već dugi niz godina on brižljivo čuva srpski melos od zaborava, te veselim melodijama na ovom instrumentu donosi dobru atmosferu na svakom događaju na kojem se pojavi.

  • Klijent: Milan Jovanović Jabučanac
  • Datum projekta: 2023

Osim talenta, iskustva i odabranog repertoara za uspeh harmonikaševih nastupa zaslužna je i visokokvalitetna oprema u čije inoviranje konstantno ulaže.

 

Nakon nabavke DiGiCo SD 11 konzole i Waves servera o čemu smo ranije pisali, Jabučanac je rešio da unapredi sistem ozvučenja koji je do tada koristio. Tako se odlučio za nabavku d&b audiotechnik sistema koji čine V7P sateliti, V-GSUB subwoofer-i i D40 audio pojačavač. Iako je malog gabarita, ovaj sistem izuzetne snage jednostavan je za montažu, podešavanje i kontrolu, te predstavlja odličan izbor za svakog muzičara kada su live nastupi u pitanju.

 

3-sistemska pasivna V7P zvučna kutija opremljena je sa dva 10-inčna drajvera, te po jednim 8-inčnim MF i 1.4-inčnim kompresionim drajverom. Sve komponente su simetrično raspoređene oko centralne ose čime se postiže savršena zvučna disperzija. V-GSUB predstavlja aktivni kardioidni subwoofer izuzetnih performansi. Zahvaljujući kardioidnoj karakteristici usmerenosti ne emituje zvuk iza, čime se smanjuje uticaj reverberantnog polja pri niskim frekvencijama i osigurava najveća preciznost reprodukcije niskih frekvencija.

 

Zvučne kutije otporne su na udarce i vremenske uslove, dok ugrađene ručke omogućavaju korisniku njihovo lakše podizanje i nošenje.

 

Nabavkom d&b audiotechnik sistema Jabučanac je dobio lako prenosivo ozvučenje elegantnog dizajna koje obezbeđuje zvuk kontrolisanog usmerenja, odnosno omogućava lakšu kontrolu zvuka pri neadekvatnim akustičkim uslovima. Pomoću ovog sistema mogu se ravnomerno pokriti zvukom neuobičajeno veliki prostori u odnosu na druge sisteme istih ili sličnih dimenzija, upravo zbog velike količine dobro usmerene akustičke energije, te je na taj način pogodan i za manje svirke, kao i za velike nastupe. Osim toga, visoka rezolucija zvuka sistema omogućava istančaniju zvučnu obradu putem DiGiCo SD11 miksera, kao i precizniji Waves procesing sa efektima koji upečatljivije dolaze do izražaja.

 

Kao i do sada kada je reč o našim projektima i cenjenim klijentima, Milanu stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja u vezi sa radom na d&b audiotechnik sistemu i njegovim podešavanjem.

 

Kako bismo se upoznali sa iskustvom korisnika u dosadašnjem radu sa sistemom kontaktirali smo Milana, a on je sa nama podelio svoje utiske.

 

Pošto sam bio korisnik mnogih sistema u svom dugogodišnjem radu sa svojim orkestrom u proteklih skoro pa 20 godina, smatram da sam dovoljno kompetentan da podelim svoje utiske o V7P i V-GSUB. Moja ekipa nije menjala pravac, žanr i zvuk kojim je naša publika bila i ostala zadovoljna, jer bez nje naš uspeh ne bi postojao i ne bi imao smisla“, istakao je Milan, a zatim dodao: „Pošto i sam volim da uživam u onome što je dobro i kvalitetno želeo sam da svoj ugođaj podelim sa našom publikom koja takođe to prepoznaje. Od kada sam počeo da sviram na d&b sistemu postali smo mnogo ozbiljniji u smislu shvatanja aranžmana i sve nam je bilo jasnije, jer taj sistem pruža taj luksuz. Jasnoća i preciznost u zvuku je neverovatna, tolika da možete čuti svaki detalj, te da o njemu možete lako da sudite i da donosite ispravne odluke, da li je nešto dobro ili ne. Razglasni d&b sistem ja lično ne mogu da uporedim ni sa jednim drugim iz više razloga. Jedan od meni najbitnijih je taj što mi pruža potpuno iste mogućnosti kao da sam u studiju koji je akustički tretiran. Bukvalno, veoma su mala odstupanja od prostora do prostora, što znači da jedan dobar miks može raditi u skoro svim prostorima, što veoma olakšava posao na terenu za mene i moj orkestar. Siguran sam da je uz DiGiCo SD11, Waves server i d&b zatvoren jedan veoma ozbiljan krug i da sam ja sa svojim orkestrom upotpunio priču za narednih nekoliko godina, a da će naša publika biti prezadovoljna u onome što čuje. Ja sam siguran po dosadašnjim komentarima da ipak ljudi prave razliku“, zaključio je naš talentovani harmonikaš.

 

Najlepše zahvaljujemo Milanu što je podelio sa nama svoje utiske o radu sa d&b audiotechnik sistemom, koji se, kako i sam kaže, odlično uklopio uz DiGiCo SD11 audio mikser i Waves server koje već duže vreme koristi.

 

Za kraj želeli bismo da damo na znanje svim muzičarima koji su zainteresovani za nabavku istog ili sličnog d&b audiotechnik sistema, a imaju izvesne nedoumice u vezi sa opremom ili žele da ga uživo čuju, da nam se slobodno jave putem telefona 021 4720 556 ili e-maila info@avlprojekts.rs radi organizovanja prezentacije u našoj demo sobi i konsultacija kako bi odabrali sistem skrojen baš prema njihovim željama i potrebama.