Audio-video konferencijski sistem za Roste Group

Roste Group je kompanija specijalizovana za trgovinu građevinskih materijala, promet zemljišta i investiranje u građevinski sektor. Nedavno je otvoreno njihovo novo predstavništvo u poslovnom delu Novog Beograda.

  • Klijent: Roste Group
  • Datum projekta: 2023

Kako Roste Group u svojim operacijama koristi najnovija tehnološka sredstva za rad i interakciju među zaposlenima, postojala je izražena potreba za kvalitetnim opremanjem nove poslovne zgrade. U skladu sa tim, odgovorni predstavnici iz Roste Group su našem projektantskom timu poslali zahtev za opremanjem konferencijske sale najsavremenijim audio-video konferencijskim sistemom.

 

Instaliran je 86’’ profesionalni interaktivni monitor sa odgovarajućim aplikacijama za deljenje sadržaja (Whiteboard), web pretraživača i medija plejera. Monitor se odlikuje 4K rezolucijom i osvetljajem od 400 cd/m² što omogućava dobru vidljivost u prezentacionim salama i pri većem ambijentalnom svetlu.

Sistem čini i all-in-one Infobit iCam VB50 PTZ kamera rezolucije 4K/60Hz sa uglom gledanja od 120°, pet zoom objektiva i četiri beam forming mikrofona koja registruju govor korisnika na rastojanju od 6 m. U njoj su integrisane i napredne funkcije za eliminaciju eha, suzbijanja ambijentalne buke i automatskog podešavanja nivoa zvuka govornika. Kamera poseduje funkciju automatskog kadriranja svih učesnika sastanka (Automatic Framing), kao i funkciju Voice Tracking pomoću koje se inteligentno fokusira na osobu koja govori, čak i ako je ona u pokretu. Podržava vodeće platforme za video konferenciju (Skype, Zoom, Teams).

 

Kao bežični kolaboracioni i video konferencijski sistem postavljen je Infobit iShare X400 koji omogućava istovremeni prikaz više korisnika na prezentacionim monitorima preko besplatne aplikacije za mobilne uređaje ili putem Infobit iShare CX USB-C dongle, odnosno iShare HX HDMI+USB dongle. Ovim putem moguće je prezentovati sadržaj samo jednim klikom sa računara bez dodatnih kablova, uz istovremeni prikaz kamere na računaru. Sistem bežične kolaboracije omogućava i dvosmernu komunikaciju kada se koristi interaktivni monitor, a promena sadržaja na monitoru se automatski prenosi i na promenu sadržaja na računaru korisnika bežičnim putem. Omogućeno je i povezivanje dve različite nezavisne mreže (korporativne i mreže namenjene gostima) sa visokim stepenom sigurnosti u enkripciji.

 

U samom stolu u konferencijskoj sali ugrađena je Infobit iBox 01 priključna kutija sa HDMI, USB-C, USB-A i šuko priključnim konektorima koja je povezana za interaktivnim monitorom i kamerom preko kvalitetnih optičkih kablova otpornih na elektromagnetne smetnje.

 

Po završetku instalacije, naš stručni tim je izvršio obuku tehničkog osoblja za upravljanje audio-video konferencijskim sistemom.