Video-konferencijski sistem i mobilno ozvučenje za Hongda LianShao Mining

Kompanija Hongda Lian Shao osnovana je u Srbiji 8. maja 2019. godine sa osnovnim kapitalom od 1.000.000 evra. Glavni obim poslovanja kompanije obuhvata izgradnju rudnika, rudarski inženjering, instalaterski inženjering itd. Nakon četiri godine napornog rada prihod je naglo porastao, osnosno sa 3,8 miliona evra (2019.) na 70 miliona evra (2022.), a trenutni broj zaposlenih iznosi oko 800 lica.

  • Klijent: Hongda LianShao Mining
  • Datum projekta: 2023

Nakon postavljanja tehničke infrastrukture u novoj poslovnoj zgradi ove kompanije u Boru, na red je došlo opremanje konferencijske sale kapaciteta 20 sedećih mesta.

Bilo je neophodno obezbediti opremu koja će svojim performansama osigurati kristalno čistu sliku i jasan zvuk za obavljanje video-poziva sa sedištem kompanije u Kini. Takođe, oprema bi trebalo da može da preuzme ulogu prezentacione opreme za vreme internih sastanaka i obuka među zaposlenima.


Uzimajući u obzir površinu prostorije, te njenu izloženost velikoj količini dnevne svetlosti, izbor je pao na Sony VPL-PHZ60 laserski projektor osvetljaja od 6.000lm. Male dimenzije (422x129x338 mm) i težina (oko 7kg) čine ga najmanjim laserskim projektorom datog osvetljaja na tržištu. Laserski izvor svetlosti sa vekom trajanja od 20.000 sati čini ovaj uređaj dugotrajnim visokokvalitetnim rešenjem koje ne zahteva menjanje sijalice, te samim tim ne iziskuje dodatne troškove.

Osim projektora, isporučeno je i motorizovano projekciono platno sa daljinskim upravljačem, kao i odgovarajuća kamera.

Digitalna širokougaona Infobit VB40 ePTZ kamera sa 4K Ultra HD senzorom pogodna je kako za male, tako i za konferencijske sale srednje veličine. Omnidirekcioni bežični mikrofoni sa noice-cancellation funkcijom omogućavaju ujednačen i čist zvuk, bez obzira na nivo buke. Trajanje baterije mikrofona je do 8 časova, a u standby mode-u mogu biti i do 6 meseci. Zahvaljujući pripadajućim postoljima koja se isporučuju zajedno u pakovanju sa mikrofonima pune se brzo i lako.

Sistem čini i 4K Ultra HD soundbar sa bežičnim subwoofer-om koji obezbeđuje jasan i glasan zvuk tokom trajanja sastanaka i prezentacija u svim delovima sale podjednako.

 

Kako atrijumski raspored objekata u sklopu Hongda LianShao Mining poslovnog kompleksa omogućava i održavanje manifestacija na otvorenom prostoru, naležni su odlučili da nabave i odgovarajuće mobilno ozvučenje. Isporučene su RCF touring TT25-A MKII aktivne zvučne kutije sa RCF F 12XR audio mikserom, kao i Audix AP62 OM5 bežičnim mikrofonskim sistemom sa odgovarajućim stalcima. Touring rek kofer sa bežičnim mikrofonima, audio mikserom i fiokom za odlaganje kablova i ručnih mikrofona obezbeđuje lakši prenos celokupnog sistema.

 

Nabavkom savremene video-konferencijske opreme i mobilnog ozvučenja, kompanija Hongda LianShao Mining osigurala je brzu i jasnu komunikaciju među zaposlenima, te visok kvalitet poslovnih procesa. Ovo će nesumnjivo imati direktan uticaj na uspešnost poslovnih rezultata.