DiGiCo SD12 sistem za ProRent iz Banja Luke

ProRent je lider u Bosni i Hercegovini na polju rentiranja profesionalne audio, video opreme, scenske rasvete i trussa. Kompanija se bavi kompletnom realizacijom događaja – od transporta i montaže bina i aluminijumskih konstrukcija, audio, video i rasvetne opreme, do tehničke podrške tokom događaja.

  • Klijent: ProRent, Banja Luka
  • Datum projekta: 2023

 

Da bi se koncerti, konferencije, sportske manifestacije i drugi događaji kojima se ova rental kompanija bavi uspešno realizovali, ona konstantno ulaže u najmoderniju opremu vrhunskih performansi.

 

Najnovije pojačanje ProRenta predstavlja DiGiCo SD12 digitalni audio mikser. Ova kompaktna audio konzola sa integrisanim interfejsom za snimanje pruža neverovatnu snagu i izuzetne mogućnosti za obradu zvuka, kao i visok nivo fleksibilnosti kada je u pitanju konfiguracija i prilagodljivost sistema.

 

Opremljena je sa dva 15-inčna TFT LCD touch screen-a koji korisniku omogućavaju lakoću navigacije i pristup raznim postavkama, kao i fadere osetljive na dodir za brz i intuitivan rad.

 

Poseduje veliki broj kanala, tačnije 72 ulazna kanala na 48kHz ili 96kHz (sa mogućnošću proširenja na 96 kanala), kao i 119 dinamička EQ procesora, 16 grafička EQ u okviru master sekcije, 12 digitalna efekta i do 12 kontrolnih grupa (VCAs).

Nudi osam mikrofonskih i osam linijskih ulaza, osam linijskih izlaza, po osam mono AES/EBU ulaza i izlaza, kao i DMI (DiGiCo Multichannel Interface) ulaz za kartice što omogućava proširenje sa MADI, Dante, Waves SoundGrid serverom ili Calrec’s Hydra 2 mrežom.

Osim u live okruženju, ova konzola može se koristiti i za razne vrste instalacija.

 

Uz konzolu, isporučen je i DiGiCo D2 Rack stagebox sa 48 mikrofonskih, odnosno linijskih ulaza i 16 linijskih izlaza. Uređaj je opremljen sa dva MADI porta, koji su dostupni kao BNC ili DiGiCo CAT5E konekcije koje su standardno dostupne na SD konzolama.

 

Kako bismo se upoznali sa iskustvom korisnika u dosadašnjem radu sa SD12 sistemom kontaktirali smo ProRent.

 

Zašto ste se odlučili za nabavku DiGiCo SD12 sistema?

 

DiGiCo je jedan od premijum svetskih brendova i uređaji iz SD serije se vrlo često nalaze na tehničkim riderim-a kako regionalnih, tako i svetskih izvođača, što je bio jedan od glavnih motiva za ovu nabavku. Iz iskustva kolega sa kojima se srećemo u ovom poslu poznat je i kao pouzdan uređaj sa retkim otkazima u radu i softverskim bug-ovima.

 

Kakva su Vaša dosadašnja iskustva u radu sa njim?

 

Obzirom da nam je isporučen pred početak letnje sezone, aktivno se koristi na različitim događajima u zemlji i našem regionu i za sada smo vrlo zadovoljni, te imamo pozitivne komentare naših klijenata.

 

Primećujete li razliku u odnosu na opremu koju ste do sada koristili? Šta je ono što DiGiCo SD12 izdvaja u odnosu na druge konzole na tržištu?

 

DiGiCo SD12 je dosta pregledniji u radu i lakše i brže se pristupa parametrima prilikom podešavanja. Poseduje dva 15“ touch screen-a, što se pokazalo kao vrlo praktično u radu, te imamo jako pozitivne reakcije gostujućih audio inženjera i ton majstora na ovu konzolu.

 

Ekipa ProRenta, kao i ostali naši klijenti, u potpunosti se može osloniti na našu tehničku podršku u vidu podešavanja, ažuriranja softvera, kao i drugih asistencija u vezi sa radom na sistemu.

 

Ukoliko ste zainteresovani za nabavku DiGiCo sistema ili imate nedoumice pre kupovine, budite slobodni da nam se javite putem telefona 021 4720 556 ili e-maila info@avlprojekt.rs radi konsultacija ili organizovanja prezentacije u našoj demo sobi. Biće nam zadovoljstvo da Vas ugostimo i pomognemo da odaberete DiGiCo sistem skrojen prema Vašim željama i potrebama za besprekornu obradu zvuka.