Prezentacioni sistem za izložbeni salon Marine Dorćol

Marina Dorćol predstavlja novi beogradski stambeno-poslovni kompleks u izgradnji, koji će savremenom čoveku omogućiti moderan i komforan život i rad u urbanom okruženju. Ideja je da se ovo sofisticirano naselje od ostalih delova grada izdvaja ne samo po arhitekturi, već i po celokupnom pristupu razvoju kroz obnovu istorijski vrednih objekata i njihovo spajanje sa modernim elementima u jednu jedinstvenu celinu.

  • Klijent: Sebre/Marina Dorćol
  • Datum projekta: 2023

Češka kompanija Sebre, investitor ovog projekta, nedavno nas je angažovala na opremanju izložbenog salona Marine Dorćol adekvatnim interaktivnim rešenjima koja će interesentima prezentovati i približiti koncept nove stambeno-poslovne meke Beograda.

 

Sam izložbeni prostor sastoji se iz više celina: ulaznog hola, glavne prezentacione prostorije, bioskopske sale, kancelarije i konferencijske sale.

 

Na ulazu u salon instaliran je ultra short throw laserski projektor karakterisan osvetljajem od 5.000lm i projekcionim odnosom 0.42:1, koji projektuje slike na gipsani zid premazan specijalnom farbom za projekcione površine. Ova farba odbija ambijentalno svetlo, čime omogućava kristalno jasnu vidljivost projekcije.

 

U glavnom prezentacionom delu instalirani su 55“ interaktivni IR monitori 4K rezolucije i osvetljaja od 500 cd/m², kao i 65“ profesionalni monitori za prikazivanje slika Marine Dorćol sa namenskih računara.

 

U konferencijskoj sali nalazi se laserski projektor snage osvetljaja od 6.500lm sa short zoom objektivom, projekcionog odnosa 0.68-0.8:1, kao i fiksno platno.

 

U bioskopskoj sali je takođe instalirano fiksno projekciono platno namenjeno za 4K projekcije, kao i 32“ touch monitori.

 

Za distribuciju video signala koriste se HDMI 2.0 spliteri i kvalitetni Infobit HDMI optički kablovi različitih dužina.

 

Nakon instalacije i puštanja sistema u rad, naš iskusni tim je obučio tehničko osoblje naručioca projekta za upravljanje sistemom u izložbenom salonu.