Optimizacija kontrolne sobe kroz uvođenje savremenih video zidova u Elixir Zorka

Kompanija Elixir Zorka zauzima prestižnu poziciju vodećeg proizvođača kompleksnih mineralnih đubriva u jugoistočnoj Evropi. Njihov cilj je pružanje efikasnih agrarnih rešenja koja imaju minimalan uticaj na ekosistem. U središtu vizije ove kompanije stoji globalna prepoznatljivost brenda u sferi agrarnih rešenja, kao i regionalno liderstvo u hemijskoj industriji, dok istovremeno održavaju dominantnu poziciju na tržištu Srbije.

  • Klijent: Elixir Zorka
  • Datum projekta: 2023

U skladu sa ovakvom vizijom, Elixir Zorka neprestano ulaže u inovativna tehnološka rešenja koja doprinose efikasnosti poslovanja.

 

Nedavno, a nakon nabavke video wall kontrolera s početka 2023., kompanija je odlučila da dodatno opremi kontrolnu sobu sa dva moderna video zida u dimenzijama 3x2 m i 2x2 m.

Svaki video zid sastavljen je od 55-inčnih profesionalnih monitora dizajniranih za neprekidan rad (24/7) s tankim okvirom (bezel) od svega 3,5 mm. Monitori pružaju kristalno čistu Full HD sliku uz osvetljenje od 500 cd/m².

Zidni nosači na kojima su monitori postavljeni omogućavaju precizno podešavanje i lako održavanje, dok je servisiranje pojedinačnih monitora pojednostavljeno bez narušavanja geometrije celokupnog video zida.

 

Za povezivanje računarskih sistema s ovim monitorima koriste se visokokvalitetni infobit optički kablovi.

 

Uz implementaciju ovog savremenog video rešenja, Elixir Zorka je unapredio ključne operativne procese u kontrolnoj sobi, čime je postavio još više standarde u ostvarivanju svojih strateških ciljeva.