Profesionalni AV sistemi za interne komunikacije u kompaniji Tenderly

Sa kancelarijama u San Francisku i na Novom Beogradu, kao i zaposlenima rasprostranjenim na drugim lokacijama u svetu Tenderly okuplja tim vrhunskih stručnjaka koji kontinuirano radi na razvijanju i implementaciji inovativnih rešenja. Kroz različite inicijative, radionice i seminare, kompanija je takođe posvećena širenju znanja o blokčejnu kao i osnaživanju lokalne Web3 zajednice i budućih preduzetnika.

  • Klijent: Tenderly
  • Datum projekta: 2023

Priroda posla kojim se bave podrazumeva izuzetan značaj internih komunikacija koje su istovremeno i interkontinentalne. Da bi se one odvijale efikasno i bez poteškoća, Tenderly je odlučio da investira u profesionalnu audio-video prezentacionu i konferencijsku opremu, ozvučenje i digital signage za svoj poslovni prostor na Novom Beogradu.

 

AV prezentacioni i konferencijski sistem

 

Sistem čini 163“ LED ekran (360cm x 202,5cm) koji karakteriše full HF rezolucija, 16/9 format slike, kao i osvetljaj od 600 cd/m², što garantuje dobru vidljivost i visok kontrast slike uz širok dijapazon intenzivnih boja.

U sklopu video sistema isporučen je i 4x4 HDMI video mikser/streamer koji je ujedno i kontroler kamera, kao i dve PTZ kamere koje u potpunosti pokrivaju prostor prezentacione sale (20 x 10m).

Bežični prezentacioni sistem predstavlja Infobit iShare E400 sa USB-C donglama za brz i jednostavan način prikaza sadržaja više korisnika na LED ekranu, a žični Infobit iSwitch 201K switcher sa HDMI i USB-C ulazima za prenos signala preko mrežnog kabla. Za snimanje i streaming sadržaja isporučena je i 4K HDMI na USB 3.0 capture kartica.

 

Kao glavno ozvučenje instalirane su trosistemske RCF L 2406T nazidne column zvučne kutije snage 200 W RMS koje obezbeđuju odličnu pokrivenost prostora i visoku razumljivost govornika, bez neželjenih refleksija. Centralni deo sistema ozvučenja predstavlja audio 12x8 DSP procesor sa odgovarajućom zidnom kontrolom za izbor programiranih scenarija (preseta).

Implementiran je i bežični mikrofonski sistem u vidu Audix AP61 bežičnih setova sa OM5 ručnim predajnikom i HT2 headset-om za govor.

Pošto se u sklopu prezentacione sale nalazi i kantina, za potrebe održavanja konferencija potrebno je bilo eliminisati neželjenu buku koja dolazi iz tog pravca. Rešenje predstavlja akustična zavesa iz četiri dela koja obezbeđuje impresivnu redukciju zvuka od 17dB zajedno sa vazdušnim džepom, postavljenim MDF i šinskim sistemom sa akustično obrađenim kolicima za njeno nošenje.

 

Za govornike u prezentacionoj sali isporučena je i sklopiva mobilna bina (10 m²) sa neophodnim priborom za spajanje i jednostavnim sistemom odlaganja. Okvir jednog binskog segmenta izrađen je od aluminijuma, a gornji sloj panela od vatrootporne i vodoootporne brodske šperploče sa površinom protiv klizanja.

 

Ambijentalno ozvučenje

 

U sklopu poslovnog prostora instaliran je sistem ambijentalnog ozvučenja sa 4-zonskim pojačavačem-mikserom i zidnom kontrolom za izbor muzike po zonama u prizemlju, na drugom i trećem spratu poslovnog prostora. Zahtev naručioca projekta bazirao se na želji da se obezbedi kvalitetan zvuk blizak HiFi zvuku u delu kantine i prezentacionog prostora, zbog čega je izbor pao na dvosistemske RCF WMR 60-T zvučne kutije snage 80 W.

 

 

Digital signage

 

Na trećem spratu poslovnog prostora instaliran je sistem digital signage koji čine Sony FW-43BZ35J profesionalni monitori ugrađeni u drvene ormane. Pro monitore odlikujesu 4K rezolucija, kao i osvetljaj od 560 cd/m², tako da je sadržaj vidljiv i pri većem ambijentalnom svetlu. Postavljeni su u portrait modu i namenjeni radu 24/7. Kupovinom TDM licence za digital signage moguća je njegova transformacija u reklamni displej nebrojenih mogućnosti. Ovo cloud-based rešenje omogućava centralizovano kreiranje i distribuciju audio-vizuelnog sadržaja i njegovo automatsko ažuriranje, kao i osnovnu kontrolu monitora. Raznovrstan sadržaj moguće je prikazati na jednom, na nekoliko ili na svim instaliranim monitorima u predefinisanim vremenskim intervalima.

 

Nakon završene instalacije naš stručni tim obučio je tehnička lica naručioca projekta za pravilno rukovanje instaliranom opremom.