Spotlight reflektori za Zvezdara Teatar

Zvezdara Teatar slovi za jedno od najpopularnijih beogradskih pozorišta gde se mogu pogledati zanimljivi pozorišni komadi u interpretaciji naših najvećih glumačkih i rediteljskih talenata. Njegova misija jeste da donese pred publiku istinsku magiju teatra kroz toplu i prijateljsku atmosferu, kao i ulaganja u savremenu i kvalitetnu opremu za rad.

  • Klijent: Zvezdara Teatar
  • Datum projekta: 2024

Nakon Look Solutions mašina za dim i maglu o čemu smo ranije pisali, nadležna lica Zvezdara Teatra odlučila su da pojačaju svoj rasvetni park reflektorima Spotlight Hyperion serije, odnosno PC HY 300WW i PC HY 300 6C rasvetnim telima.

 

Spotlight Hyperion serija odlikuje se najkvalitetnijim LED izvorima svetla sa 6 ili 8 boja, bogatim upravljačkim softverom, jednostavnim podešavanjima, kao i flicker-free radom. Ekvivalentni su halogenim rasvetnim telima do 5.000W, ali se odlikuju kompaktnijom veličinom i smanjenom proizvodnjom toplote.

Hyperion rasvetna tela koriste LED izvor svetla najnovije generacije stvarajući bogatu zasićenost i suptilne teatralne boje. LED diode emituju uobičajene primarne boje (crvenu, zelenu i plavu) sa drugim izvorima boja (amber, cijan i lime). Temperatura bele boje lako se podešava uz DMX signal ili putem lokalne kontrole preko namenskog kanala koji uključuje sve najčešće korišćene kombinacije, kao što su 3.000, 5.600, 2.700 sve do 6.500K. Uz podešavanje na fiksnu temperaturu svetlo se može prigušiti bez ikakve promene temperature boje. Ukoliko LED frekvencija ima bilo kakve smetnje sa framerate-om, može se podesiti izlazna frekvencija svetlosti sa displeja. Na taj način omogućava se veoma glatko gašenje svetla bez treperenja.

Osim na pozorišnoj sceni, ova rasvetna tela pokazala su se kao odlično rešenje kako u filmskim, tako i u TV studijima.

 

Nabavkom Spotlight statične rasvete Zvezdara Teatar obezbedio je precizno osvetljenje scene i glumaca, unapredio kvalitet produkcije predstava i kreirao vizuelno zadovoljavajuće iskustvo za publiku. Bogate boje, jasnoća i dubina slike doprinosi ukupnom estetskom doživljaju predstave, a rediteljima i scenografima omogućena je veća kreativna kontrola nad atmosferom i emocijama koje žele da publici prenesu kroz predstavu.