Blackmagic Design broadcast oprema za Fondaciju Panonija

Fondacija Panonija, pokretač Panon televizije, Panon radija i Subotičkog mađarskog radija, osnovana je 2005. godine. Njen osnovni cilj je razvoj informisanja na mađarskom jeziku u Vojvodini, sa fokusom na važna dešavanja iz zemlje i sveta.

  • Klijent: Fondaciju Panonija - Panon TV
  • Datum projekta: 2024

Panon televizija, kao jedan od stubova Panon RTV-a, nakon inoviranja studijske tehničke opreme 2014. godine dobija status jedne od najsavremenije opremljenih televizijskih stanica u Vojvodini. 

Konstantno ulaganje u najmoderniju opremu na tržištu omogućava ovoj televizijskog stanici neometani prenos programa HD kvaliteta, a nedavnom nabavkom Blackmagic Design broadcast uređaja ponovo je načinila korak napred u vidu tehničko-tehnološke opremljenosti.

 

ATEM Advanced panel 20 osigurava profesionalnu kontrolu u toku emitovanja programa. Poseduje 20 tastera za unos i 2 LCD-a za kontrolu sistema, dugmiće za kontrolu (4 upstream i 4 downstream tastera), kao i džojstik i T-bar fader. Ovaj multifunkcionalni uređaj, osim izvanredne kontrole, olakšava i postavljanje složenijih efekata. Uz to, upotrebom dugmića, kontrolnih točkića i fadera visokog kvaliteta olakšan je, optimizovan i pojednostavljen sam proces rada. 

 

Blackmagic Web Presenter je kompletno rešenje za direktno emitovanje putem Ethernet-a na YouTube, Facebook i druge platforme. Ovaj moderni predajnik poseduje odgovarajuće USB priključke na koje se može povezati računar sa web kamerom i koristiti bilo koji program za emitovanje, pa čak i Skype ili Zoom. Striming se obavlja putem Ethernet-a ili 5G ili 4G internet konekcije. Web Presenter takođe poseduje i monitoring izlaz praćenje koji sadrži video, audio, trend grafike i tehničke podatke za SDI (Serial Digital Interface).

 

AVL Projekt je distributer Blackmagic Design broadcast opreme za našu zemlju. Ukoliko ste zainteresovani za nabavku uređaja iz njihovog asortimana, želite da se konsultujete ili isprobate opremu pre kupovine, možete nas kontaktirati na info@avlprojekt.rs ili putem broja telefona 021 4720 556.