Look Solutions mašine za dim i maglu za MAK SFX

Kompanije specijalizovane za efekte za film koriste informacione tehnologije, animaciju i različite tehnike kako bi postigle određeni estetski ili narativni efekat u scenama. Nezaobilazan alat u njihovom radu svakako su mašine za dim i maglu koje imaju moć da dočaraju određenu atmosferu ili ambijent, daju slojevitost i dubinu scenama, pomažu u naglašavanju svetla, ali i prikrivaju određene detalje koji ne bi trebalo da se vide, poput opreme i kablova.

  • Klijent: MAK SFX
  • Datum projekta: 2024

Pravilnim korišćenjem ovih uređaja poboljšava se iskustvo publike tokom gledanja filma što značajno doprinosi njegovom sveukupnom uspehu.

Upravo stoga beogradska kompanija MAK SFX rešila je da unapredi svoju raspoloživu opremu u vidu renomiranih Look Solutions uređaja: Viper 2.6, Unique 2.1, Tiny FX i mašine Power-Tiny.

 

Look Solutions Viper 2.6 mašina za dim poseduje grejače od 2.600 W, kontroliše se putem DMX-a, a koristi tri vrste tečnosti (slow, regular i quick). Koliko je moćna govori i činjenica da prilikom rada na 100% snage može izbacivati dim tokom 40 sekundi na rastojanje do 15 m.

 

Look Solutions Unique 2.1 haze mašina spremna je za rad za samo 60 sekundi, a odlikuje se DMX kontrolom i minimalnim nivoom buke, što je ključno za filmska snimanja. Može da proizvede laganu, tanku, svilenkastu maglu, ali i gustu maglu uz pomoć ventilatora. Prednost u odnosu na druge na tržištu predstavlja njen sistem gašenja, jer se izduvava sva tečnost iz grejača i time produžava vek trajanja.

 

 

Look Solutions Tiny FX ručna mašina za dim poseduje izvrsne performanse u malom pakovanju (9,8 x 4,4 x 3,4 cm). Odlikuje se mogućnošću postavljanja rezervoara za tečnost direktno na uređaj, te iz tog razloga spoljni rezervoar za tečnost i cev nisu potrebni. Zbog svojih malih dimenzija i težine (180 g) može se lako ugraditi u platno, lutke, kostime, razne rekvizite itd. Look Solutions Power-Tiny predstavlja mobilno i veoma praktično rešenje prilikom snimanja scena koje ne zahtevaju veliku količinu magle. Kontroliše se bežično, a tokom snimanja, poput Tiny FX mašine, može komotno da se nosi u ruci.

 

 

Uz ove mašine MAK SFX je nabavila i različite Look Solutions tečnosti na bazi vode, koje su ekološki prihvatljive i potpuno bezbedne za ljude i okolinu što potvrđuje i MSDS deklaracija.

 

Look Solutions Cryo-Fog je moćan generator od 2300 V koji koristi tehnologiju hlađenja kako bi se stvorila gusta, dugotrajna niska magla i niski dim. Poseduje različite opcije kontrole i podešavanja za pilagođavanje gustine magle prema potrebama korisnika. Isporučuje se u kompaktnom kejsu u kom se, osim generatora, nalazi i ventilator, kao i rashladna komora sa prostorom za držanje tečnosti.

 

 

Nabavkom pomenutih uređaja MAK SFX obezbedio je nezamenjiv alat za dočaravanje atmosfere u filmovima i mogućnost da transformacijom običnih lokacija i scena ostvari svoje zamisli u skladu sa scenarijom. Njihovim korišćenjem potreba za ponovnim snimanjima ili dugotrajnim postprodukcijama svedena je na minimum, a izostankom potrebe za rukovanjem stvarnim dimom ili opasnim hemikalijama bezbednost filmske ekipe je zagarantovana.