Video-projekcioni sistemi za SANU

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) je nacionalna institucija osnovana s ciljem da podrži razvoj nauke i umetnosti u našoj zemlji. Sa više od 100 istaknutih članova, SANU ima ključnu ulogu u očuvanju kulturnog nasleđa, kao i organizaciji raznovrsnih događaja radi promocije nauke, umetnosti i kulture u Srbiji i šire.

  • Klijent: SANU
  • Datum projekta: 2024

Nakon uspešnih projekata koje smo pre nekoliko godina realizovali u sedištu SANU u Beogradu, kao i u njenom predstavništvu u Novom Sadu, klijent nas je ponovo kontaktirao u vezi sa instalacijom novog video-projekcionog sistema.

 

Kako bi se modernizovali načini izvođenja prezentacija u salama u sedištu SANU u Beogradu isporučeni su video-projekcioni sistemi sa laserskim projektorima.

 

Sony laserski projektori VPL-FHZ75 odlikuju se snagom osvetljaja od 6.500 lm, što je dovoljno za vidljivu prezentaciju i pri većem ambijentalnom svetlu, kao i WUXGA (1920x1200) rezolucijom. Laserski izvor svetlosti karakteriše vek trajanja od minimalno 20.000 radnih sati. Poseduju izmenjiva sočiva, te je stoga u jednoj od sala korišćen motorizovan objektiv za projekciju na rastojanje od 12 m, dok se za drugu salu koristio standardni model.

Opremljeni su HDBaseT ulazom za jednostavnu distribuciju AV signala preko S/FTP Cat6 kablova bez uticaja elektromagnetnih smetnji ili zračenja u prostoru. Odlikuje ih velika fleksibilnost pri instalaciji usled širokog opsega vertikalnog i horizontalnog lens shift-a, kao i mogućnost rada u bilo kom položaju (360°) sa funkcijom edge blending. Praktično ne iziskuju troškove održavanja (nema potrebe za zamenom sijalice i sl.), dok su svi ključni delovi oklopljeni – deo sa laserom, filteri, optika, kao i napajanje.

 

Željena slika projektuje se na Screen Line motorizovanom platnu od 142'' WA305CWI (305 x 191cm) uokvireno crnim ivicama (5cm) za povećanje kontrasta projektovane slike. Odlikuje ga gain 1,1, kao i format 16/10. Ugrađeni visokokvalitetni motor koji pokreće platno skoro je bešuman, što garantuje dugotrajni rad bez problema. Pomeranje platna u pravcu gore-dole kontroliše se preko zidnog tastera i daljinske RF komande.

 

AVL Projekt odlikuje bogato iskustvo u projektovanju i implementaciji video- projekcionih sistema najvišeg kvaliteta na našem tržištu. Ukoliko razmatrate nabavku adekvatnog sistema ili imate dodatna pitanja o sličnim rešenjima, možete nas kontaktirati na info@avlprojekt.rs ili putem broja telefona 021 4720 556.