MA Lighting rasvetne konzole za Nikšićko pozorište

Nikšićko pozorište ove godine slavi 140 godina od izvođenja prve pozorišne predstave, te uz cetinjski Zetski dom predstavlja najstarije profesionalno pozorište u Crnoj Gori. Ovaj teatar vernoj publici nudi bogat repertoar, od klasičnih drama do savremenih komada, kao i brojne kulturne događaje, festivale i gostovanja.

  • Klijent: Nikšićko pozorište
  • Datum projekta: 2024

U cilju modernizacije kontrole rasvetnog parka, Nikšićko pozorište se nedavno odlučilo za nabavku inovativnih grandMA3 rasvetnih pultova.

 

Isporučena grandMA3 onPC command wing rasvetna konzola poseduje sve funkcije koje odlikuju i ostale grandMA3 rasvetne pultove. Opremljena je grandMA3 onPC softverom koji rukovanje ovom konzolom čini lakšom i intuitivnijom u odnosu na ostale konzole. Zahvaljujući USB konekciji između grandMA3 onPC command wing-a i računara na kom je pokrenut grandMA3 onPC softver korisniku su na raspolaganju svi ulazi i izlazi grandMA3 konzole, kao i opcije DMX, MIDI, Timecode i remote upravljanje.

Pozorište je nabavilo i grandMA3 onPC fader wing rasvetni pult sa 40 odvojenih playback-ova, 10 motorizovanih fadera i 20 rotacionih enkodera. Konzola nudi opciju proširenja kontrole parametara u onPC sistemu za još 2048 parametara sa limitom od 4096. Direktnim povezivanjem putem USB kabla na računar sa grandMA3 onPC softverom formira se mala, kompaktna stanica za reprodukciju sa dva ugrađena DMX porta za kontrolu.

 

Nabavkom MA Lighting rasvetnih konzola Nikšićko pozorište je unapredilo kontrolu svetlosnih efekata na sceni i poboljšalo efikasnost pozorišne produkcije. Osim toga, ova investicija pružila je dizajnerima svetla osećaj sigurnosti, fleksibilnosti i stabilnosti u radu, te smanjila rizik od tehničkih problema tokom procesa organizacije i izvođenja pozorišnog programa.