MA Lighting rasvetna konzola za Narodno pozorište Užice

Narodno pozorište Užice nalazi se u samom srcu grada i danas predstavlja jedino profesionalno pozorište na teritoriji jugozapadne Srbije. Pozorišni život ovog grada datira od sredine 19. veka kada je u okviru biblioteke nastalo Teatralno društvo, dok je pozorište kakvo danas poznajemo osnovano 1945. godine. Ovaj renomirani teatar poznat je po raznovrsnom repertoaru koji obuhvata dramske, muzičke i plesne predstave, kao i brojne kulturne događaje i manifestacije. Festival ovog pozorišta „Bez prevoda“, uz BITEF i „Sterijino pozorje“ jedan je od najuticajnijih u našoj zemlji.

  • Klijent: Narodno pozorište Užice
  • Datum projekta: 2024

Kako bi unapredilo pozorišnu produkciju i ispunilo očekivanja publike Narodno pozorište Užice rešilo je da modernizuje sistem kontrole rasvete nabavkom jedne od najmodernijih rasvetnih konzola na tržištu.

 

Ono se odlučilo na nabavku pulta grandMA3 onPC serije sa mogućnošću kontrole do 4.096 parametara. Ove konzole ne samo da su dizajnirane u skladu sa najvišim hardverskim i softverskim standardima kvaliteta, nego se odlikuju i istim korisničkim interfejsom kakav poseduju čuveni grandMA3 pultovi.

 

Isporučeni grandMA3 onPC command wing XT predstavlja odličan izbor kako za iskusne light dizajnere, tako i za nove korisnike. Budući da koristi isti korisnički interfejs kao i ostale grandMA3 konzole, olakšava novim korisnicima upravljanje drugim grandMA3 pultovima. Opremljen je sa 10 motorizovanih fadera, 40 fizičkih plejbekova, 16 dodeljenih x-tastera i namenskim glavnim odeljkom za reprodukciju. Poseduje integrisan komandni odeljak grandMA3 konzole, pa nikad nije bilo lakše koristiti grandMA3 onPC softver. Korisniku su na raspolaganju svi ulazi i izlazi grandMA3 konzole. DMX, MIDI, Ethernet, Timecode i Remote control direktno su dostupni sa pultom, dok su četiri pojedinačna izlaza namenjena konkretnim potrebama.

 

MA Lighting International svojim korisnicima nudi bezrezervnu 24/7 podršku, kao i razne besplatne obuke i vebinare za unapređenje veština upravljanja kontrolom rasvete.

 

Nakon uspešno realizovane isporuke, naš stručni tim obučio je dizajnere rasvete Narodnog pozorišta u Užicu za korišćenje grandMA3 konzole, čime je otvoren put ka novim vizuelnim dostignućima na pozorišnim daskama koje život znače.