Scenska rasveta za Narodni univerzitet Trstenik

Narodni univerzitet Trstenik nastao je 1961. godine preimenovanjem Radničkog univerziteta "Prva petoletka" koji je osnovan sredinom prošlog veka. Danas predstavlja središnje mesto kulturnih dešavanja ovog grada, a svoje poslovanje obavlja kroz Centar za obrazovanje, Centar za kulturu, Muzejsku zbirku i Službu zajedničkih poslova.

  • Klijent: Narodni univerzitet Trstenik
  • Datum projekta: 2024

Centar za kulturu Narodnog univerziteta Trstenik aktivno sarađuje sa profesionalnim i amaterskim pozorištima, pozorišnim trupama, kao i umetničkim organizacijama iz zemlje i inostranstva. Takođe, često organizuje i raznovrstan muzički program, od koncerata klasične i etno muzike, preko nastupa KUD-ova, do rok-bluz i džez svirki. Bogat kulturno-umetnički program izvodi se u grandioznoj pozorišno-bioskopskoj sali, poznatoj Velikoj sceni, koja je opremljena sa čak 630 sedišta.

 

Kako bi se održao kvalitet produkcije dramskog i muzičkog programa Opštinska uprava Trstenik investirala je u modernizaciju rasvetnog parka Velike scene.

Prednje, prednje bočno i portalno svetlo u sali zamenjeno je modernim LED Chauvet Professional i Chauvet DJ fresnel i profilnim reflektorima iz serija Ovation i EVE. Ova rasvetna tela pružaju različite nivoe svetlosti i kombinuju toplo bele izvore svetlosti sa izvorima svetlosti u više boja. Za njihovu montažu korišćene su postojeće dimerske linije povezane na novi strujni orman prilagođen za LED uređaje. Sva rasvetna tela koriste DMX signal preko FRNC kablova, posebno dizajniranih za digitalni DMX signal sa otporom od 110Ω.

 

Modernizacija rasvetnog parka Velike scene obezbedila je superiorni kvalitet osvetljenja, operativnu efikasnost i duži vek trajanja opreme. Mogućnost preciznog kreiranja željene atmosfere na sceni ne samo da je unapredila tehnički aspekt izvođenja predstava i koncerata, nego i ukupno iskustvo publike.