Audio sistem za prodavnicu „Manual Co“ u TC „Ušće“ u Beogradu

U junu 2014. godine AVL Projekt je instalirao audio sistem za prodavnicu „Manual Co“ u TC „Ušće“ u Beogradu.

  • Klijent: "Manual Co"
  • Datum projekta: 2014

Identifikovane potrebe

 

Obzirom na prepoznatljiv enterijer prodavnica „Manual Co“, naš klijent je insistirao na instaliranju audio opreme na način kojim se neće narušiti uobičajeni izgled prodajnog prostora.

Pored ovoga, bilo je neophodno ponuditi i kratak rok isporuke obzirom na planirani datum zvaničnog otvaranja prodavnice.

 

Implementirano rešenje

 

Identifikovanim potrebama se izašlo u susret isporučivanjem i instalacijom zvučnika i njihovih nosača u crnoj boji. Time se postiglo da oprema bude neprimetna i u skladu sa crnom bojom plafona.

 

4 komada tro-sistemskih zvucnika JBL ES10 kontinualne snage 50W su montirani na pravljenim nosačima i usmereni pod uglom radi bolje pokrivenosti prostora. Zvuk u lokalu je prijatan, sa detaljima upotpunjen dubokim basom zahvaljujući bežičnom subwoofer-u JBL ES250PW snage 400W.

 

Zvučnici su magnetno izolovani od uticaja elektromagnetnih smetnji. Ove je naročito važno u manjim prostorima sa velikim brojem strujnih i signalnih kablova i različitim izvorima signala (reflektori, TV, monitori).

 

Isporučeni audio-video risiver je 7.2-kanalni, snage 100W po kanalu, proizvođača Harman Kardon, model AVR 171. Klijentu je bilo važno da AVR poseduje mogućnost reprodukcije muzike putem USB porta sa hard diska ili USB memorije, što instalirani model poseduje. Takođe, HK AVR 171 poseduje podršku za AirPlay što znači da se može strimovati muzika bežičnim putem sa Apple uređaja (iMac, iPhone, iPad, iPod). Strimovanje muzike sa drugih pametnih telefona, tableta ili računara je omogućeno putem integrisane Harman TrueStream Bluetooth tehnologije.

 

Audio-video risiver se može kontrolisati pomoću besplatne aplikacije Harman Kardon Remote sa Apple Store-a ili Google Play-a za Android proizvode. Svaki od 6 HDMI ulaza podržava 3D materijale i 4K rezoluciju, kao i audio standarde Dolby® TrueHD i DTS-HD Master Audio™. Sa patentiranom tehologijom Harman EzSet/EQ i isporučenim mikrofonom omogućena je automatska kalibracija audio sistema u zavisnosti od pozicije zvučnika u prostoru što omogućava najbolje audio performanse sistema.

 

Ispoštovan je traženi rok isporuke.