Ozvučenje za pozorište „Dobrica Milutinović“ iz Sremske Mitrovice

U junu 2014. AVL Projekt je isporučio ozvučenje za pozorište „Dobrica Milutinović“ iz Sremske Mitrovice

  • Klijent: Pozorište "Dobrica Milutinović" iz Sremske Mitrovice
  • Datum projekta: 2014

Identifikovane potrebe

 

Usled ograničenih novčanih sredstava, bilo je potrebno isporučiti ozvučenje koje neće premašiti dodeljeni budžet, istovremeno ne ugrožavajući kvalitet zvuka isporučenog putem instalirane opreme. Isporuka je usledila nakon uspešnog učestvovanja na tenderu.

 

 

Implementirano rešenje

 

Isporučena su 2 komada aktivnih trosistemskih bass-reflex zvučničkih kutija od 15", model JBL PRX735, snage 1500W. Ugrađena su pojačala klase D, a novina je i to što PRX735 kutija ima dva ulaza, čime je omogućeno direktno priključivanje dva mikrofona, ili mikrofona i nekog drugog izvora zvuka bez korišćenja eksterne audio miksete. Ovo je pogodno za  organizaciju manjih događaja. 

 

Ugrađeni ulazni panel sa zadnje strane zvučne kutije sa integrisanim limiterima garantuje zaštitu kutije od prevelikog nivoa ulaznog signala.

 

Performanske zvučne kutije se mogu optimizovati korišćenjem sofisticiranog DSP (Digital Signal Processing) za EQ, crossover, kontrolu pojačanja signala i zaštitu. Priključni konektori su XLR-¼”, univerzalna kombinacija za priključenje mikrofona ili instrumenta; poseduje XLR loop-through konektor, a priključenje eksternog audio izvora se vrši preko RCA konektora.

 

Zbog svoje veličine (visok skoro 1m i težak skoro 35kg) JBL PRX735 može da stoji na podu, a po potrebi se može i okačiti zahvaljujući već predviđenim tačkama za kačenje kojih ima 12. Snaga zvučnika je dovoljna da zadovolji potrebe pozorišta.

 

AKG Perception Instrumental set je bežični mikrofonski sistem koji radi neometano u audio sistemu zahvaljujući tome što poseduje 5 nezavisnih podesivih frekvencija. Ovim je onemogućena interferencija između kanala. Predajnik radi uz pomoć jedne AA baterije čija je autonomija rada 8 sati.

 

U bodypack predajnik se priključuju isporučeni naglavni (pilot) mikrofon AKG C555L preko 3-pinskog mini XLR konektora. C555L je kondenzatorski mikrofon visokih performansi sa kardiodnom karakteristikom male težine od samo 26g. Leži udobno i sigurno na glavi, a može se postaviti sa leve ili desne strane, prema želji korisnika. Idealan je za bilo koju handsfree upotrebu, kao što su nastave gimnastike, prezentacije ili predstave na sceni.