Video-prezentaciona oprema za upravnu zgradu projekta „Beograd na vodi“

U okviru inicijalne faze projekta „Beograd na vodi“ (Belgrade Waterfront) AVL Projekt je tokom juna i jula 2014. isporučio interaktivnu video-prezentacionu opremu

  • Klijent: Eagle Hills - Belgrade Waterfornt
  • Datum projekta: 2014

Identifikovane potrebe

 

Investitor projekta „Eagle Hills“ je iskazao želju i potrebu da svim zainteresovanim građanima, kao i pravnim licima pruži mogućnost da se upoznaju sa master planom i sa fazama izgradnje potencijalno najvećeg građevinskog projekta u Srbiji. Kroz interaktivnost prezentacija želeo je da svakom posetiocu omogući savremeni  uvid u izgled i funkcionalnost celog kompleksa.

 

 

Implementirano rešenje

 

U prvoj fazi implementacije isporučena oprema je instalirana u 3 odvojena prostora. Tako su u Eagle Hills Lounge svoje mesto našla dva video zida sa po 4 Hyundai ekrana od 55”. Odlikuje ih interaktivna funkcionalnost zahvaljujući dodatom Touch Frame uređaju. Ovaj uređaj omogućava korišćenje interaktivnog sadržaja na video zidu putem maksimalno 32 dodira istovremeno. 

 

Na Eagle Hills recepciji je primenjeno rešenje sa profesionalnim ekranima marke Sharp od 60 inča i BrightSign uređajima koji omogućavaju prikaz adekvatnog video sadržaja. Sam ekran je postavljen na improvizovani zid napravljen od medijapana.

 

I u Interactive Lounge sali je takođe primenjeno rešenje sa Sharp ekranom od 60 inča i BrightSign Digital Signage uređajem. Sam ekran je postavljen na zid, a kako bi se što bolje uklopio u enterijer, oko ekrana je napravljen ram od medijapana.

 

U drugoj fazi implementacije, a kao privremeno rešenje, postavljen je video zid sa 50 najsavremenijih Christie MicroTiles uređaja i to u saradnji sa našim prijateljima iz firme ZOOM Media. Kao trajno rešenje druge faze polovinom jula 2014. isporučen je DarkLight indoor LED ekran  P3.76, veličine 3.3 x 1.9 metara.

 

 

Podrška

 

Nakon isporuke i instalacije opreme, tim AVL Projekta obezbedio je i tehničku podršku prilikom svečanog otvaranja rekonstruisanog objekta Geozavoda i predstavljanja projekta. U danima koji su prethodili svečanom otvaranju zgrade i prezentaciji projekta, isti tim je svom klijentu obezbedio i obuku o načinima korišćenja isporučene opreme.