Isporuka i instalacija Griven LED reflektora za Porto Montenegro

AVL Projekt je u decembru 2014. isporučio Griven LED reflektore za osvetljenje krana u marini Porto Montenegro

  • Klijent: Porto Montenegro
  • Datum projekta: 2014

Identifikovane potrebe

 

Zadatak koji je pred naš inženjerski tim postavio investitor bio je osvetljenje krana visine 56m, u samoj marini. Specifičnost ovog zadatka sastojala se u tome što se radi o visokom, a uskom objektu, sa ograničenim prostorom za smeštaj reflektora. Pored toga, postojala je i potreba da se reflektori svojim izgledom maksimalno uklope u postojeće arhitektonsko okruženje.

 

 

Implementirano rešenje

 

Smeštena u Kotorskom zalivu i najjužnijem fjordu Evrope, Porto Montenegro predstavlja kombinaciju spektakularne destinacije i marine sa pratećom uslugom svetske klase.

Dopunjena prostranim stambenim jedinicama uz samo more,  restoranima sa tradicionalnom kuhinjom, veselim barovima  i velikim rasponom sportskih, kulturnih i aktivnosti za odmor, ova marina je idealna kao matična luka za luksuzne jahte sa vezovima od polivila od 12m do 180m.

 

Izbor je pao na italijanskog proizvođača Griven koji je, bez sumnje, lider u osvetljavanju arhitekturalnom rasvetom. Izabrani reflektor je model Powershine MK2 D koji koristi ukupno 192 snažne RGBW diode, a dostupan je sa velikim izborom optike za maksimalnu fleksibilnost u dizajniranju rasvete.

 

Naš tim je, u saradnji sa proizvođačem uradio fotometrijski proračun sa 3D renderingom koji je dostavljen investitoru. LED reflektor je izveden kao reflektor sa dvostrukom optikom koja nudi potpuno nezavisnu kontrolu svakog LED segmenta. Time je omogućeno idealno ravnomerno pokrivanje osvetljene površine u skladu sa fotometrijskim proračunom, čak i na udaljenim mestima. Obzirom da je reflektor predviđen za spoljašnju montažu, poseduje i odgovarajuću IP zaštitu.

 

Interesantno je napomenuti da proizvođač Griven ima u ponudi i tip reflektora za ekstremnu zaštitu od hladnoće, seriju Polar Edition, gde reflektori imaju integrisani sistem za odmrzavanje sa električnim grejanjem stakla.

Reflektor Powershine MK2 D ima ugrađenu LCD kontrolnu ploču za podešavanje parametara reflektora boja, inteziteta, odabira režima rada, kao i odabira rada sa odgovarajućim presetima i sekvencama.

 

Montaža opreme je izvršena u saradnji sa našom partnerskom firmom iz Crne Gore, Telemont iz Podgorice.

Slični projekti