Video oprema za bioskop Centra za kulturu Smederevo

AVL Projekt je u decembru 2014. godine isporučio i instalirao video opremu za bioskopsku salu Centra za kulturu Smederevo

  • Klijent: Centar za kulturu Smederevo
  • Datum projekta: 2015

Identifikovane potrebe

 

Nadležni u Centru za kulturu Smederevo iskazali su potrebu za nabavkom pouzdane opreme za video projekcije koja bi se, pored korišćenja u bioskopskoj sali Centra, mogla koristiti i u većoj sali gde se održavaju pozorišne predstave, kao i za događanja na Smederevskoj tvrđavi.

 

 

Implementirano rešenje

 

Imajući to u vidu, isporučen je Christie LHD7000, digitalni projektor vrhunskih karakteristika koji će zadovoljiti sve potrebe Centra za kulturu za bioskopskim projekcijama. Ovaj projektor poseduje osvetljenje od 7000 ANSI lumena i full HD rezoluciju.

Sa novom Christie 4DColor™ tehnologijom i neorganskim LCD panelima daje povećanje palete boja od 20% u odnosu na uporedive palete boja kod 3-LCD modela. Ovo za rezultat ima znatno prirodniju sliku, povećanje osvetljaja za skoro 10%, kao i kontrasta.

Više o tome pogledajte na linku http://www.christiedigital.co.uk/emea/business/visual-solutions-case-studies/christie-videos/Pages/Christies-4D-Color-Technology.aspx

Automatski filter (do 10000 sati), jednostavan pristup lampi i vek trajanja lampe do 3000 sati (Eco Mode) smanjuje troškove održavanja i servisiranja projektora.

 

Sa isporučenim motorizovanim objektivom projektor može da se koristi i u većoj sali gde se održavaju pozorišne predstave, što je bio jedan od zahteva klijenta.

 

Pored toga, postavljeno je perforirano ShowTex Frontscreen Supermat 100% PVC platno, dimenzija 400x700cm. Namenjeno je za prednju projekciju. Bele je boje, 100% PVC, težine 425 gr/m2. Ispunjava protivpožarni standard NFP-M2. Projekciono platno je montirano na postojeći ram pomoću gumiranih vezica koje obezbeđuju ravnomernu zategnutost platna. Iza platna je planirana dalja montaža zvučničkih sistema L, R, C i subwoofer-a.

 

Isporučen je i Crown pojačavač DSi1000, uređaj bez premca po pitanju kvaliteta i performansi, sa ugrađenim procesorom za digitalnu obradu signala (DSP). Pojačavači poseduju ugrađene automatske presete za JBL bioskopske zvučnike što omogućava savršeno usklađene performanse sistema čineći bioskop vrhunskim doživljajem za gledaoca.