Kontrola rasvete za "Ja imam talenat" (sezona 2013)

AVL Projekt obezbedio je ovogodišnjem izdanju emisije "Ja imam talenat" kvalitetnu i profesionalnu kontrolu rasvete

  • Klijent: Ja imam talenat
  • Datum projekta: 2013

Potreba za kvalitetnom kontrolom rasvete

Najspektakularniji takmičarski šou u regionu "Ja Imam Talenat" je nakon sjajne prošlogodišnje sezone i ove godine upravljanje celokupnim rasvetnim parkom polufinalnih i finalnom večeri stavio pod preciznu kontrolu rasvetnog pulta Ion iz ETC-a.


Implementirano rešenje

ETC Ion je najkompaktniji rasvetni pult iz serije Eos (širok svega 19"), koji poseduje funkcionalnu i prostranu tastaturu i predstavlja izuzetno funkcionalno rešenje za manifestacije svih veličina objedinjujući kontrolu konvencionalne, LED i moving rasvete.


Pult poseduje 4 enkodera za kontrolu parametara, grand master i blackout, kao i master split fader. Zahvaljujući novom intuitivnom softveru (Eos), Ion pruža mogućnost proširenja do 3-universal fader wing-a, čineći ga veoma prilagodljivim za kontrolu malih, srednjih pa čak i velikih rasvetnih sistema.


Na raspolaganju je pet osnovnih konfiguracija pulta sa 1024, 1536, 2048, 2560 i 3072 izlaza i svaka verzija podržava numerisanje od 1 do 10.000 kanala. Sa Universalnim fader wing-om (1x20, 2x10 ili 2x20) i višestrukim Cue listama dostupno je do 300 Submaster-a. Pult takođe daje mogućnost povezivanja do dva spoljašnja DVI monitora koji mogu biti i touch screen.


Umreženi Ion sistem može da se poveže i podrži do četiri kontrolna ulaza uključujući kombinaciju Ion pulteva i Ion daljinskih procesorskih jedinica (backup), Net3 Remote Video Interface ili običan računar koji koristi Eos Client software. Pult omogućava daljinsko upravljanje najobičnijim bežičnim telefonom kao i radio vezom i poseduje dva DMX512 izlaza sa mogućnošću proširenja preko Etherneta na još dodatnih 6 izlaza, kao i MIDI ulaz/izlaz.