Prezentacioni sistem za JP Službeni glasnik

AVL Projekt isporučio je audio/video prezentacioni sistem za JP Službeni glasnik

  • Klijent: JP Službeni glasnik
  • Datum projekta: 2012

Potrebe javnog preduzeća Službeni glasnik

JP Službeni Glasnik, najznačajnija izdavačka kuća Republike Srbije, ukazala je poverenje stručnom timu AVL Projekta da implementira A/V prezentacioni sistem najnovije generacije u glavnu salu za prezentacije u Beogradu.


Implementirano rešenje

Kako bi opravdali ukazano poverenje, precizno sagledavajući specifičnosti prostora i vodeći računa o zahtevima klijenta, AVL Projekt implementirao je specijalizovano rešenje audio-prezentacionog sistema. Novi sistem svojim kvalitetom i jednostavnošću primene u potpunosti ispunjava očekivanja, omogućavajući krajnje efikasno organizovanje promocija, stručnih tribina i svih drugih prezentacija.


Video sistem omogućava prikaz slike sa prezentacionog računara i HD kamere na LED monitor dijagonale (65''/165cm). Prihvat i obrada video signala povereni su prezentacionom skaleru/preklopniku Kramer VP-729 Proscale, a bi se predupredila degradacija video signala (zbog većeg rastojanja monitora i računara), korišteni su ekstenderi dometa Kramer VGA/HDMI.


Za potrebe promocija i tribina instalirana su dva AKG mikrofona na fleksibilnom vratu dužine 50cm, dok se za potrebe eventualnih pitanja iz publike brine bežični mikrofonski sistem iz AKG-a. Kompletan procesing i obrada audio signala poverena je opremi dobavljača Ecler.


O Službenom glasniku

Javno preduzeće Službeni Glasnik Republike Srbije ove godine proslavlja 199 godina objavljivanja službenih glasila i svog prvog izdanja "Novina serbskih izdatih davne 1813. godine. Tokom skoro dva veka izdavaštva, Službeni glasnik se razvio u najznačajniju izdavačku kuća Republike Srbije. Više puta je poneo nagradu Izdavač godine sa Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, kao i brojne druge nagrade iz oblasti izdavaštva, dizajna, grafičke i tehničke pripreme, uključujući i štampu mnogobrojnih izdanja.