Isporuka i montaža DeSisti motorizovane motke (cug) za „Studio M“

AVL Projekt je u martu 2015. isporučio i instalirao DeSisti motorizovanu motku za rasvetu u „Studio M“ u Novom Sadu

  • Klijent: Studio M, Novi Sad
  • Datum projekta: 2015

Identifikovane potrebe

 

Krajem 2014. godine RTV je raspisala tender za nabavku opreme za rekonstrukciju „Studija M“. AVL Projekt je pobedio na ovom tenderu, a konkurencija su mu bili Svetlost Teatar i Elektrovat.

 

„Studio M“ je zaštitni znak Radio Novog Sada i jedan od prepoznatljivih simbola grada. Iako izgrađen još šezdesetih godina prošlog veka, i danas je jedini prostor koji u sebi spaja koncertnu dvoranu i studio za snimanje i prenose. Čitava građevina godinama služi kao multimedijalno stecište brojnih umetnika iz zemlje i inostranstva. I dan danas je prostor koji privlači pažnju velikog broja iskusnih muzičara, ali istovremeno okuplja i sve više mladih autora, koji svoje prve snimke stvaraju za fonoteku Radio Novog Sada ili prvi put izlaze na svetla pozornice kroz serijal "Gruvanje uživo u Studiju M".

 

 

Implementirano rešenje

 

Oprema za rekonstrukciju „Studija M“ je podrazumevala isporuku i montažu jedne motorizovane motke za nošenje rasvetne opreme, sa sistemom za kontrolu.

 

Isporučena motorizovana motka DeSisti Stage Hoist je ugrađena na postojeću čeličnu krovnu konstrukciju iznad spuštenog plafona čime nije narušen postojeći izgled enterijera. Ukupna dužina nosećeg dela motke iznosi 7,5m, dok je minimalna korisna nosivosti 250kg.

Reflektori se kače na okruglu cev prečnika Ø48mm, a priključuju se na ugrađenu elektro instalaciju koju čini 8 CEE16A utičnica sa poklopcem. Za kontrolu inteligentne rasvete na motorizovanoj motki su obezbeđena 2 DMX priključka. Visina dizanja motorizovane motke iznosi 8m.

 

Kontrolni sistem za dizanje i spuštanje motke je montiran na zid i ima mogućnost kontrole do 5 motorizovanih motki istovremeno. Kontroler poseduje, pored dva redovna krajnja prekidača (gornji i donji) i dva sigurnosna prekidača, kao i poseban prekidač za sigurnosno isključenje.

Motorizovana motka može da se specificira u dužinama od 3m do 9,75m. Ovakva fleksibilnost u dužini je čini proizvodom idealnim za primenu na sceni.

 

DeSisti motorizovana motka je usaglašena sa svim bezbednosnim standardima. Ovi standardi se u direktnoj vezi sa bezbednošću svih sistema za kačenje koji se montiraju iznad glava skupine ljudi. Jedna od bezbednosnih karakteristika je i samoodržavajući motor radi sprečavanja povratnog namotavanja u statičnoj poziciji.

 

Pogledajte kako motorizovana motka funkcioniše:

 

 

 

Slični projekti