Audio sistem za prodavnicu "Manual" u TC Mercator

AVL Projekt je u junu 2015. godine instalirao ozvučenje u još jednoj, novootvorenoj prodavnici „Manual“ u Beogradu

  • Klijent: Manual Co.
  • Datum projekta: 2015

Identifikovane potrebe

 

„Manual“ je klijent AVL Projekta od ranije. Prošle godine u ovo vreme, instalirali smo veoma slično ozvučenje u tada novootvorenoj prodavnici u TC „Ušće“. Više o tome možete pročitati ovde.

Obzirom na ispunjena očekivanja klijenta, njihov poziv da u još jednom prodajnom prostoru instaliramo gotovo istovetan sistem za nas nije bio iznenađenje. I ovog puta potreba klijenta se bazirala na želji da se prostor ispuni prijatnim i punim zvukom koji neće narušavati atmosferu tipičnu za „Manualove“ prodavnice.

 

 

 

Implementirano rešenje

 

Postavljeni audio sistem je gotovo neprimetan u objektu. Njegovo prisustvo ni na koji način ne narušava ambijent i arhitekturu objekta. Zvučnici su postavljeni u uzanom prostoru između polica i plafona, i to pomoću nosača pravljenih po meri, isključivo za ovu namenu. Uz to, vodilo se računa da ozvučenje bude postavljeno tako da obezbedi ravnomernu zvučnu pokrivenost svuda u prostoru.

 

Mogućnosti povezivanja na instalirani audio sistem su veoma velike. Naime, omogućeno je slušanje internet radija, strimovanje muzike sa smartphone uređaja putem bluetooth-a, direktna reporodukcija muzike sa USB fleš memorije, kao i povezivanje drugih izvora zvuka putem mnoštva analognih i digitalnih ulaza.

 

Instalacija je završena za samo jedan dan. Jedini izazov sastojao se u relativno zahtevnoj montaži obzirom na atipično kratke nosače zvučnike.