Audio sistem za prvi zatvoren bazen u Subotici

Za potrebe sportsko-rekreativnog centra Prozivka i prvog zatvorenog bazena u Subotici, koji je svečano otvoren 30.aprila 2012.g., AVL Projekt je izveo kompletno rešenje glavnog audio sistema

  • Klijent: Sportsko-rekreativni centar Prozivka, Subotica
  • Datum projekta: 2012

Potrebe sportsko-rekreativnog centra Prozivka

Prvi zatvoreni bazen u Subotici je dimenzija 33x25m i poseduje tribine koje imaju 250 sedećih mesta. Celokupno rešenje glavnog audio sistema izvedeno je kako bi, na prvom mestu, obezbedilo čist i jasan zvuk tokom sportskih dešavanja i izuzetnu razumljivost govora u gledalištu.


Implementirano rešenje

Da bi se postigla dobra razumljivost i izbegle moguće refleksije, uzimajući u obzir sve ostale akustičke parametre ovog specifičnog i veoma zahtevnog prostora, definisan je pasivan, dvo-sistemski JBL zvučnički sistem AC 2212 koji odlikuje karakteristična uglovanost horni. Zvučnički sistem je nominalne snage 250W, a za napajanje se koriste pojačavači snage 2x500W.


U okviru glavnog audio sistema nalazi se prenosni rek orman u kojem su smešteni AKG-ov bežični mikrofonski sistem WMS 450 Vocal Set za potrebe manifestacija. Žični komentatorski mikrofon DST 99S sa taster/prekidačem za aktiviranje mikrofona i analogna audio mikseta Soundcraft MFX, kao i pojačavači. Celokupna kontrola i upravljanje sistemom, vrši se iz serverske sobe.


Svečano otvaranje bazena

Svečano otvaranje zatvorenog bazena "Prozivka" uveličale su reprezentacije Srbije i Mađarske, koje su odigrale revijalni meč. Utakmica je trajala dva puta po osam minuta i završena bez pobednika rezultatom 5:5. Ovom utakmicom bazen je zvanično pušten u rad i predat na korišćenje sportistima i građanima Subotice.