Aluminijumska konstrukcija za Kulturni centar Paraćina

AVL Projekt isporučio je i instalirao binu sa LITEC krovnom konstrukcijom za potrebe Kulturnog centra u Paraćinu

  • Klijent: Kulturni centar, Paraćin
  • Datum projekta: 2012

Potreba KC Paraćina za binom

Doček Olimpijskog plamena u Paraćinu za predstojeće 9. Olimpijske igre učenika Srbije upriličen je u četvrtak 29. marta, svečanim dočekom na trgu u centru grada.


Manifestacija je održana na bini, pokrivenoj novom LITEC krovnom konstrukcijom čiju je isporuku i montažu AVL Projekt blagovremeno izvršio.


Implementirano rešenje

Isporučena aluminijumska krovna konstrukcija (roof) je italijanskog dobavljača LITEC, dimenzija 8m x 6m i visine 5m. Sa binskim elementima (ukupne površine 48m2), isporučenim prošle godine, omogućava Kulturnom centru Paraćina organizovanje manifestacija svih vrsta, sada i na otvorenim prostorima.


Svaki segment konstrukcije poseduje TUV sertifikat. Elementi su izrađeni od ekstrudiranih aluminijumskih segmenata EN AW 6082 T6 Φ50x2mm, kvadratnog oblika i spoljnih dimenzija 292mm. Lučna, krovna konstrukcija, zakrivljenosti 30° stepeni je takođe napravljena od ekstrudiranih aluminijumskih elemenata kvadratnog oblika i istih spoljnih dimenzija. Da bi osigurali uticaj od atmosferskih padavina na krovnu konstrukciju, postavljena je PVC pokrivka napravljena od samogasivog materijala težine svega 590 g/m2, učvršćena elastičnim vezicama.


Čitava konstrukcija ojačana je sajlama povezanim u uglovima konstrukcije, čime je povećana stabilnost same konstrukcije. Na donji deo stubova, koji nose konstrukciju, montirane su aluminijumske stope koje služe za lakše postavljanje balasta za čitavu konstrukciju.


Doček Olimpijskog plamena

Više informacija oko manifestacije dočeka olimpijskog plamena možete pogledati na sajtu Ministarstva omladine i sporta.