Kontrola rasvete za "Ja imam talenat" (sezona 2012)

AVL Projekt isporučio je ETC Iona rasvetni pult za potrebe emisije "Ja imam talenat"

  • Klijent: Ja imam talenat
  • Datum projekta: 2012

Implementirano rešenje

ETC Ion je najkompaktniji rasvetni pult iz serije Eos, širok samo 19". On predstavlja izuzetno funkcionalno rešenje za manifestacije svih veličina, objedinjujući kontrolu konvencionalne, LED i moving rasvete. Zahvaljujući novom Eos intuitivnom softveru veoma je moćan, a pruža mogućnost proširenja i do 3-Universal fader wing-a.


Ion poseduje funkcionalnu i prostranu tastaturu za programiranje, 4 enkodera (rotirajuća programibilna točkića) za kontrolu parametara, grand master i blackout dugme, kao i master split fader. Sa Universalnim fader wing-om (1x20, 2x10 ili 2x20) i višestrukim Cue listama dostupno je do 300 Submaster-a, a daje i mogućnost povezivanja do dva spoljašnja DVI monitora koji mogu biti i touch screen.


Na raspolaganju je 5 osnovnih konfiguracija pulta sa 1024, 1536,2048, 2560 i 3072 izlaza i svaka verzija podržava numerisanje od 1 do 10.000 kanala. Umreženi Ion sistem može da se poveže i podrži do četiri kontrolna ulaza uključujući kombinaciju Ion pulteva i Ion daljinskih procesorskih jedinica (backup), Net3 Remote Video Interfaces ili običan računar koji koristi Eos Client software.


Lakoća upravljanja

Pult omogućava daljinsko upravljanje najobičnijim bežičnim telefonom kao i radio vezom Net3 Radio Focus Remote, pruža 999 cue listi, 1000 preseta, grupa, efekata i macro-a i 200 aktivnih playback-ova, dva DMX512 izlaza sa mogućnočću proširenja preko Etherneta na još dodatnih 6 izlaza, kao i MIDI ulaz/izlaz.


Dobijeni efekti

Zahvaljujući rasvetnom pultu poslednje generacije ETC Ion, finale emisije "Ja imam talenat" ostavilo je bez daha sve gledaoce, kombinujući spektakularne efekte rasvete sa ritmovima numera koje su izvodili finalisti.