Rasvetna tehnika za studio TV B92

AVL Projekt isporučio je rasvetnu tehniku za studio televizij B92

  • Klijent: TV B92
  • Datum projekta: 2012

Potreba za kvalitetnom rasvetom

Televizija B92 nam je ukazala poverenje i investirala u rasvetnu tehniku poslednje generacije proizvođača ETC i DeSisti, za koje je AVL Projekt ovlašćeni distributer.


Implementirano rešenje

ETC - Electronic Theatre Controls je američka kompanija koja se bavi rasvetnom tehnologijom i po trenutnim podacima PLASA-e, isporučilac najvećeg broja klasičnih reflektora na svetu.


Iz njihovog proizvodnog programa za potrebe televizije B92 isporučili smo rasvetne jedinice poslednje generacije koje koriste HPL sijalicu i pružaju uštedu električne energije od 25% u odnosu na reflektore sa klasičnom sijalicom. Isporučeni modeli su Source Four Zoom, karakteristični po svojoj mogućnosti promene uglovanosti od 15°do 30°stepeni, kao i modeli Source Four PARNel koji imaju promenljiv focus od 23°do 43° stepena i zamena su za klasični PAR reflektor.


ETC Dimerske jedinice su modeli SmartPack 12 x 2.3kW, SmartPack 6x3.2kW, kao i model SmartPack 3 x 5kW, dok se upravljanje postavljenim sistemom rasvete vrši pomoću rasvetnih pulteva SmartFade 2496 kao i modela SmartFade ML koji može da upravlja i inteligentnom rasvetom.


Iz proizvodnog programa DeSisti Lighting isporučili smo modele reflektora Magis 300/500/650W P.O. i Leonardo P.O. snage 1kW, 2kW i 5kW, kao i cyclorama GIOTTO, plus modele fluo rasvete DE-LUX 4x55W i 6x55W koji su DMX kontrolisani.


Dodatna oprema

U sklopu rasvetnog sistema isporučenog za B92, AVL Projekt obezbedio je i energetske kablove za povezivanje, kao i dodatni pribor za kačenje i korišćenje reflektora u TV studiju (kuke, sajle, prolongete i stalke).

Slični projekti