Audio, video i rasvetni sistem za Turistički informativni centar Novog Sada

Za potrebe Informativnog centra Turističke ogranizacije Novog Sada, AVL Projekt izveo je projekat instalacije audio, video i rasvetnog sistema

  • Klijent: Turistička organizacija Novog Sada
  • Datum projekta: 2012

Rasveta

LED rasveta proizvođača Anolis je primenjena kako za dnevno tako i za noćno osvetljavanje i bojenje izloga širokom paletom boja, a odlikuje je veoma mala potrošnja električne energije. Osvetljavanje izloženih eksponata je pojačano profilnim zoom ETC reflektorima serije Source Four koji su kontrolisani četvorokanalnim dimerom.


Audio sistem

Audio sistem je izveden kako u unutrašnjosti objekta, tako i sa spoljne strane, omogućavajući da svi prolaznici uživaju u vrhunskom zvuku.


Unutar prostora postavljeni su najnoviji JBL viseći zvučnici C62P i C65P/T kao i CBT100LA koji pružaju ravnomernu pokrivenost zvukom zahvaljujući novoj Constant Beamwidth tehnologiji.


Za spoljno ozvučavanje primenjeni su takođe JBL zvučnici, model CRV, postavljeni iznad svakog izloga, dok se o kompletnom sistemu brinu CROWN pojačivači serije XLS Drive Core sa integrisanim DSP procesorima i dbx-ov zonski procesor.


Video projektor i LCD ekrani

U centralnom delu prostora, viseći sa plafona, svoje mesto je zauzeo DLP video projektor u kombinaciji sa motorizovanim platnom koje se po potrebi spušta preko murala, časovnika sa Petrovaradinske tvrđave.


Izloge krase profesionalni LCD ekrani velikog formata na kojima je uz pomoć video matrice, omogućeno prikazivanje različitih video sadržaja sa nekoliko lokacija unutar objekta.


Jednostavno korišćenje

Svi kontrolni sistemi i procesori su pretprogramirani u skladu sa željenim scenarijima, što izuzetno olakšava njihovo korišćenje.