Audio sistem za Dom omladine u Beogradu

AVL Projekt isporučio je audio opremu za Univerzalnu salu i Jazz klub Doma omladine u Beogradu

  • Klijent: Dom omladine u Beogradu
  • Datum projekta: 2012

Implementirano rešenje

U Univerzalnoj sali ugrađen je audio sistem sa 48-kanalnim FOH digitalnim audio mikserom Soundcraft Si2, sa pratećom opremom za obradu, snimanje i reprodukciju zvuka (DBX DriveRack DSP za zvučničke sisteme, DENON CD reproduktor i TASCAM CD snimač). Sa leve i desne strane pozornice ugrađene su viseće portalne zvučničke skupine sa po 5 aktivnih line array zvučničkih sistema + 2 aktivna subwoofer-a iz serije JBL Vertec Compact zajedno sa pratećom opremom (AKG mikrofoni, JBL scenski monitoring i dr.).


Za višekanalnu reprodukciju zvuka ugrađen je odgovarajući pojačavački uređaj (rack 19”) sa digitalnim Dolby procesorom i odgovarajućim brojem Crown CTs pojačavača snage, sa pratećim DBX DriveRack zvučničkim
procesorima za screen zvučničke sisteme. U sali su iza ekrana fiksno ugradjena tri screen zvučnička sistema iz serije JBL Screen Array, kao i dva prenosna JBL subwoofer-a. Na zidovima sale je ugradjeno 20 JBL surround zvučničkih sistema za reprodukciju efekata.


U okviru tehničke režije, u Jazz sali je ugrađen 32-kanalni analogni audio mikser Soundcraft GB8 zajedno sa pratećom opremom za obradu zvuka (Lexicon uređaji za efekte i DBX uređaji za dinamičku i amplitudsku obradu zvuka) i opremom za snimanje i reprodukciju zvuka (ALESIS ADAT 24-kanalni HD snimač, Denon CD reproduktori i TASCAM CD snimač).


Na sceni je postavljeno 6 aktivnih full range zvučničkih sistema + 4 aktivna subwoofer-a iz serije JBL PRX600, zajedno sa pratećom opremom (AKG mikrofoni, JBL scenski monitoring i dr.)


Ugradnja i puštanje u rad

Zajedno sa firmom AVC-PRO iz Beograda, "AVL Projekt" kompletirao je i radove na ugradnji isporučene opreme sa puštanjem u rad audio sistema obe sale.