Ozvučenje za još jedan “Manual” u Beogradu

AVL Projekt je u julu 2015. godine instalirao audio sistem u još jednoj, trećoj po redu prodavnici “Manual” u Beogradu

  • Klijent: "Manual Co"
  • Datum projekta: 2015

Identifikovane potrebe

 

Nakon dva ozvučena lokala u Beogradu, Manual nam je ukazao poverenje i po treći put i angažovao nas da instaliramo audio sistem i u trećoj prodavnici u Beogradu. Prodavnica se nalazi u ulici Bulevar kralja Aleksandra br. 52, preko puta legendarnog restorana Madera.

Kao i kod prethodnih instalacija, očuvanje izgleda prostora je bilo od najvišeg prioriteta.

 

 

Implementirano rešenje

 

Instalirani sistem se sastoji od zvučnika i njihovih plafonskih nosača u mat crnoj boji čime su se u potpunosti uklopili u crnu boju plafona.

Isporučeni su zvučnici modela JBL ARENA 120. Ova serija zvučnika zasnovana je na legendarnoj seriji M2 Master Reference Monitor-a. Montirani su na pravljenim nosačima i usmereni pod uglom radi bolje pokrivenosti prostora. Zvuk u lokalu je prijatan i upotpunjen dubokim basom zahvaljujući bežičnom subwoofer-u JBL ES250PW snage 400W.

Važno je napomenuti da su zvučnici magnetno izolovani od uticaja elektomagnetnih smetnji što je naročito značajno u manjim prostorima sa velikim brojem strujnih i signalnih kablova i različitim izvorima signala.

Ovi zvučnici su pravi predstanici trostrukog JBL efekta: snaga, preciznost reprodukovanog zvuka i povoljna cena.

 

Pored zvučnika, isporučen je i višestruko nagrađivani, 7.2-kanalni, audio/video risiver Harman Kardon AVR 171. Za klijenta je bilo bitno da AVR poseduje mogućnost reprodukcije muzike putem USB porta sa hard diska ili USB memorije, što instalirani model poseduje. Takođe, HK AVR 171 podržava AirPlay što znači da može da strimuje muziku bežičnim putem sa Apple uređaja (iMac, iPhone, iPad, iPod), dok strimovanje muzike sa ostalih pametnih telefona, tableta ili računara omogućava integrisana Harman TrueStream Bluetooth tehnologija.

 

Sa patentiranom tehologijom Harman EzSet/EQ i isporučenim mikrofonom omogućena je automatska kalibracija ozvučenja u zavisnosti od pozicije zvučnika u prostoru, što omogućava najbolje audio performanse sistema.

 

Dodatna želja investitora je bila da i ispred lokala postoji ozvučenje na kojem se može puštati nezavisan audio sadržaj. Naš tim je ovo uspešno implementirao, obzirom da isporučeni HK AVR171 ima mogućnost rada u dve nezavisne audio zone.